Granollers detecta un repunt del risc de rebrot

Malgrat el manteniment de les restriccions addicionals, les dades han empitjorat durant la darrera setmana

Societat

| Catsalut

La tendència a la baixa del risc de contagi a Granollers s'ha estroncat aquesta darrera setmana, segons les dades del Departament de Salut. Després d'un descens important que va coincidir amb els dies posteriors al cribratge massiu que es va fer a finals d'agost, entre el 2 i el 12 de setembre, la taxa de risc de rebrot és de 244,75, mentre que la setmana anterior voltava el 200 –aquest és el número a partir del qual el risc es considera molt alt–. Amb tot, s'està lluny de la taxa de mitjans d'agost –abans del cribratge–, que superava la xifra de 600.

També la taxa de reproducció de la malaltia s'ha duplicat en una setmana i és ara d'1,09. En aquesta darrera setmana de la qual es disposen dades s'han fet 802 proves PCR, de les quals el 10,55% han donat positiu, un percentatge més alt que una setmana abans (8,53%).

D'altra banda, segons la Generalitat, entre els dies 6 i 12 s'ha produït quatre defuncions de granollerins per la Covid-19, dues de les quals de persones ingressades a residències. A més, hi ha 13 veïns ingressats, 1 dels quals a l'UCI.

Pel que fa a les dades acumulades, a Granollers hi ha hagut 1.449 positius confirmats de la malaltia, i s'han produït 85 morts, dels quals, 36 residencials.

Edicions locals