Els Campionats del Món de Superbike i MotoGP, sense públic

Superbike s'estrena al Circuit amb tres categories i sis curses el cap de setmana

Esports

Els Campionats del Món de Superbike i MotoGP, sense públic
Els Campionats del Món de Superbike i MotoGP, sense públic | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

Sense públic. Els Campionats del Món de Superbike, del 18 al 20 de setembre, i MotoGP, del 25 al 27 de setembre, seran a porta tancada al Circuit de Barcelona-Catalunya. "Ja està decidit i això no ho mourem", advertiu el recent nou director del traçat vallesà, Josep Lluís Santamaría, durant la presentació de la prova catalana de Superbike. 

Ja a l'agost va tenir lloc el Mundial de Fórmula 1 a porta tancada, i passarà el mateix amb Superbike i MotoGP. "Tot això respon a un tema sanitari, no econòmic", admet Santamaria, que afegia que manté converses amb la Secretaria General de l'Esport de Catalunya i el departament de Salut de la Generalitat. "La teoria fins a finals de temporada és fer-ho tot sense públic, si en algun moment es pot obrir el Circuit, seria amb el vistiplau de les autoritats". 

Superbike, tres categories  

El World Superbike s'estrenarà al Circuit de Catalunya amb les seves tres categories, el World Superbike, SSP i SSP 300. En total, sis curses -es podran veure per Esport3- entre dissabte i diumenge, tres per jornada. La categoria reina és World Superbike, que lidera Jonathan Rea, de l'equip granollerí Kawasaki Racing Team, amb 243 punts i seguit d'Scott Reading, de Ducati, amb 207; i Toprak Razgatlioglu, de Yamaha, amb 147. "Estem a casa, casa. Som una empresa de Granollers i ens fa molta il·lusió competir", explica un dels responsables del Kawasaki Racing team, Biel Roda, que explica que "l'objectiu és guanyar, la diferència en aquestes motos les marca el pilot i als pilots nostres els hi va encantar".

En aquest campionat se celebren dues curses per categroia el cao de setmana. Dissabte, a les 14 h serà la de World Superbike; a les 15.15 h, SSP; i a les 16.30 h, SSP 300. Diumenge, a les 12.30 h, SSP; a les 13.40 h, SSP 300; i a les 15 h, World Superbike.

Edicions locals