Alerta per la previsió de fortes pluges a partir d'aquest migdia

Es podria superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora

Societat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes pluges sobretot a partir d’aquest migdia a les comarques de la meitat est de Catalunya, entre les quals el Vallès Oriental.

Segons l’SMC, durant les properes hores es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora especialment a tota la meitat est de Catalunya (comarques de Girona, Osona, Vallès Oriental i Maresme). Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat aquesta tarda i vespre, que és quan les precipitacions poden ser més intenses. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Edicions locals