Cauen més de 100 litres per metre quadrat a la Garriga en poc més d'una hora

Desenes de carrers, baixos i garatges han quedat inundats

Societat

Branques caigudes a la plaça de Can Dachs I Foto: Ajuntament de la Garriga
Branques caigudes a la plaça de Can Dachs I Foto: Ajuntament de la Garriga

Una forta tempesta caiguda aquesta tarda de dimarts a la Garriga ha deixat entre 100 i 150 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. La forta patacada, que en alguns moments ha anat acompanyada de calamarsa, també ha registrat cops de vent superiors als 60 km/h. 

L’Ajuntament ha activat el pla local d’emergències per inundacions, ja que molts carrers, garatges i baixos han quedat negats per l'aigua. Entre les 16.30 i les 17.30 h els Bombers han registrat 44 avisos al municipi per problemes provocats per l’aigua.

La carretera C-17 ha quedat tallada durant 40 minuts, fins que a les 17.30 s'ha reobert la via a la circulació. Poc abans de les 18 h encara es mantenia un carril tallat en sentit sud i 4,5 km de congestió, mentre que en sentit Vic hi havia 2,5 km de retencions.

La circulació de trens entre les Franqueses i la Garriga també ha quedat interrompuda, ja que la tempesta ha afectat les instal·lacions de la infraestructura. Renfe ha organitzat un servei alternatiu per carretera. A la resta de trams de la línia hi ha afectacions de 60 minuts.

Edicions locals