El guitarrista Rafel Sala ha mort als 65 anys

Nascut a Granollers i format inicialment amb Josep M. Ruera, va ser professor de música a les escoles de la Garriga i Caldes

Cultura, Societat

El guitarrista Rafel Sala ha mort als 65 anys
El guitarrista Rafel Sala ha mort als 65 anys | J.B.

El guitarrista granollerí Rafel Sala ha mort aquest matí als 65 anys, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, com a conseqüència de les lesions irreversibles que va partir dimarts arran d'un accident vascular. El comiat de Rafel Sala tindrà lloc dimecres, a les 11.30 h a la parròquia de Sant Esteve de Granollers. Dimarts hi haurà la vetlla al Tanatori de la ciutat, d'11 a 14 h i de 16 a 21 h.

Rafel Sala va començar els seus estudis musicals amb el mestre Josep M. Ruera, Joan Coll i Aureli Font. Posteriorment, va continuar la formació amb músics com Fernando Quiroga (guitarra), Phillipe Vallet (música de cambra) al CDMBR de Barcelona. Va rebre classes de música de cambra d’Àngel Soler.

L’any 1982 va conèixer el mestre José Luis González amb qui va seguir els estudis de guitarra a Alcoi (Alacant). Interessat en la interpretació amb instruments històrics, va rebre classes de Manuel Morais, Robert Clancy i Hopkinson Smith. Va assistir a cursos amb guitarristes com David Russell i Yoshimi Otani.

L’any 1976 va guanyar el premi Joan Altisent d’interpretació. Al llarg de la seva carrera va enregistrar dos CD, Caprici i A piacere. Va participar en nombrosos festivals a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, tant com a solista com formant part de diferents grups de cambra.

Va ser professor a les escoles de música Josep Aymerich, de la Garriga, i Joan Valls de Caldes de Montbui des de l’any 1982 i fins al 2018 quan es va jubilar. Era professor del curs internacional de guitarra Salvador García a Gandia. També va impartir classes magistrals i conferències d’història de la guitarra a diversos conservatoris.

Amb motiu del 140è aniversari del Casino de Granollers, enguany estava previst que a l'abril i maig Rafel Sala coordinés un cicle de quatre concerts de guitarra clàssica, en un dels quals havia de tocar.

 

 

Edicions locals