Adif renovarà els topalls de les estacions de Granollers

L'Administrador d'Infraestructures ha adjudicat els treballs que pretenen millorar la seguretat dels trens

Societat

Els topalls hidràulics de l'estació de França de Barcelona
Els topalls hidràulics de l'estació de França de Barcelona

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat a Llalco Fluid Technology els treballs de col·locació de topalls hidràulics a les estacions de Granollers, així com la de Sant Celoni, Martorell i Manresa, amb un pressupost de 491.972 euros.

Adif pretén millorar les prestacions dels topalls –els elements que en cas d'impacte d'un tren permeten absorbir l'energia cinètica necessària per assegurar una desacceleració que no causi danys ni als viatgers ni a la via–. Per això, s'estan instal·lant topalls hidràulics, que adapten al sistema d'absorció a l'actual normativa, tot mantenint el cos principal dels topalls.

El contracte contempla el subministrament i muntatge de set parelles de càpsules de gas hidràuliques per a velocitats d'impacte d'entre 10 i 15 quilòmetres per hora i una desacceleració d'entre 0,25 i 3 g.

Prèviament es demoliran els topalls actuals i es realitzarà el picat de plataformes noves fins obtenir la cota necessària per dimensionar i construir els nous elements.

Edicions locals