Torna el Festival de la Velocidad de Barcelona al Circuit

A l’atractiu programa esportiu se suma la Formula Renault Eurocup, el TCR Europe i el Lamborghini Super Trofeo

Esports

Torna el Festival de la Velocidad de Barcelona al Circuit
Torna el Festival de la Velocidad de Barcelona al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya posarà en marxa aquest divendres la cinquena edició del Festival de la Velocidad de Barcelona. Com de costum, el programa esportiu no té desaprofitament. El GT World Challenge Europe powered by AWS es presenta com el plat fort, però l’acompanyaran altres certàmens internacionalment coneguts com la Formula Renault Eurocup, el TCR Europe i el Lamborghini Super Trofeo.

La divisió europea del GT World Challenge arriba a territori català per tancar la gira de la Sprint Cup, que aquest cap de setmana celebrarà un total de tres curses. Amb tot per decidir, existeix un ampli grup amb possibilitats reals d'aconseguir el títol, ja que són només 14 punts els que separen als líders, els belgues Dries Vanthoor i Charles Weerts dels dos pilots que ocupen el vuitè lloc provisional, l'alemany Christopher Haase i el francès Arthur Rougier.

Entre els participants es troba el local Albert Costa, que l'any passat ja va pujar a la part més alta del podi. El català és 11è de la general i 7è en la classificació de la Sprint Cup, juntament amb el seu company Giacomo Altoè. Corrent a casa, en un circuit més que conegut i que l’ha vist créixer esportivament, de ben segur que Costa podrà lluir-se sobre l'asfalt.

La Formula Renault Supercup defensarà la representació dels monoplaces. El prestigiós certamen, bressol de campions i plataforma de llançament per a molts pilots de F1, disputarà la sisena cita de l'any d'un total de deu. Havent passat més de l'equador de la temporada, Victor Martins és el que més despunta, encara que amb un lideratge reforçat per tan sols dos punts. Caio Collet li segueix molt de prop i, una mica més distanciat, David Vidales, un dels pilots de casa presents. Guillem Pujeu completa aquesta representació.

D'altra banda, el TCR Europe amb els seus potents turismes. Aquest és, sens dubte, un dels campionats més renyits i disputats, en el qual tot pot succeir. Prova d'això és que el líder, Daniel Lloyd, no va acabar l'última cursa a Monza. Després de tres proves ja celebrades, molt a prop del ‘top 10’, concretament en la 11a plaça es troba l'únic espanyol, Pepe Oriola. El català, després d'una arrencada discreta, arriba a casa com a vencedor de l'última cursa, demostrant una vegada més que la batalla està assegurada.

El Festival de la Velocidad de Barcelona també suposarà el retorn del Lamborghini Super Trofeo al Circuit de Barcelona-Catalunya, que des de 2011 no visitava la pista catalana. Per a aquesta ocasió és la divisió europea la que es dóna cita, malgrat tenir també la nord-americana i l'asiàtica. Els pilots competeixen amb idèntics súper cotxes GT: els Lamborghini Huracan Super Trofeu Evo, versions de competició basades en el Lamborghini Huracan LP 620-2.

A porta tancada
A causa del context sanitari actual, el Circuit de Barcelona-Catalunya no obrirà les seves portes al públic per a assistir al Festival de la Velocidad de Barcelona.

Edicions locals