Canovelles crea una Taula de Seguretat i Convivència

Societat

Canovelles crea una Taula de Seguretat i Convivència
Canovelles crea una Taula de Seguretat i Convivència

Canovelles ha constituït formalment la Taula de Seguretat i Convivència, un òrgan que pretén abordar de manera integral aspectes relacionats amb aquests dos aspectes, la seguretat i la convivència, tenint en compte no només aquells fets detectables per als cossos de seguretat, sinó també aspectes relacionats amb la percepció de seguretat i el benestar de la ciutadania.

La taula està formada per representants de la Policia Local de Canovelles, representants del cos de Mossos d’Esquadra i personal tècnic municipal que treballa directament amb la ciutadania, entre les quals s’inclouen la coordinadora de l’àrea de Serveis a les Persones, la coordinadora de Serveis Socials o la tècnica d’Igualtat i Ciutadania. També forma part de l’ens el regidor de Relacions Ciutadanes, David Rodríguez; la primera tinent d’alcalde, Yolanda Sánchez; i l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, que presideix la taula.

La primera sessió ha servit per establir les línies d’actuació futures i la periodicitat amb la qual la taula es reunirà a partir d’ara. Ja s’han previst dues trobades més abans no acabi l’any i s’han fet propostes que giren entorn el treball transversal, la presència a la via pública i l’actuació als principals eixos comercials.

Un dels trets característics de Canovelles és la seva voluntat de ser un poble d’acollida, divers i integrador. Un fet que sovint es converteix en un valor a destacar, atorgant al municipi una riquesa i diversitat cultural extraordinàries. No obstant això, aquesta realitat també implica conviure amb inevitables friccions d’encaix social i factors de precarietat i risc d’exclusió.

És per això que, a la taula, el treball transversal i multidisciplinari entre forces de seguretat, els serveis socials i el personal de mediació i igualtat seran imprescindibles per mantenir i millorar la percepció de seguretat i la convivència i bon veïnatge d’una societat diversa, que té molts factors per compartir i enriquir-se mútuament.

Actuacions realitzades les últimes setmanes

Aquest ens neix després del treball conjunt de l’Ajuntament de Canovelles, la Policia Local i cos de Mossos d’Esquadra. De fet, ja fa mesos que el consistori, la comissaria de Canovelles i la comissaria de Mossos d’Esquadra treballen de manera coordinada per abordar problemàtiques de seguretat relacionades amb l’habitatge, la tinença d’estupefaents, la Covid-19 i d’altres de convivència com l’ús intensiu i excloent de la via pública.

Edicions locals