Noves mesures per regular i restringir l’accés al Parc Natural del Montseny

Hi haurà més guardes, més informadors i més senyalització

Societat

Noves mesures per regular i restringir l’accés al Parc Natural del Montseny
Noves mesures per regular i restringir l’accés al Parc Natural del Montseny

La Diputació de Barcelona, gestora del Parc Natural del Montseny, incrementarà les mesures de vigilància i accés a l'espai natural per tal d’evitar situacions de concentració de vehicles i visitants en punts determinats del parc. Entre d'altres, augmenta l'horari dels guardes del parc, que cobriran de 8 a 19 h, i també creix el nombre d'informadors per regular el trànsit d'accés a les zones més conflictives, fora de les carreteres principals.

Els punts on s’incrementa la presència d’informadors és la zona de piscines del poble de Montseny i pista del Molar, l’accés a Riells, coll de Norri a Montsoriu i el Brull, així com de reforç al voltant del Castanyer de les nou branques, a Viladrau, i la pista del Pujol d’accés a Vallforners, a Cànoves.

Aquests punts se sumen als incorporats el cap de setmana passat: la rotonda de Fogars de Montclús, on hi ha un dels centres d’informació i zona d’aparcament d’entrada al parc, que dóna accés a les carreteres BV-5119 de Mosqueroles a la Costa i Montseny, BV-5114 de Campins a Santa Fe i Sant Marçal, així com a la GIV-5201 de Sant Marçal a Viladrau. En total, en el conjunt del parc natural hi haurà 11 guardes i 13 informadors, que se sumen als 23 informadors que de forma habitual atenen els punts d’informació municipals.

També aquest cap de setmana quedaran tancades les àrees de lleure del tot el parc natural en consonància amb les instruccions de la Generalitat per la crisi sanitària. També es limitarà l'accés quan els aparcaments de Santa Fe, Sant Marçal, la Costa, Fontmartina, Collformic siguin plens a les persones no vinculades, amb accés per a residents dels municipis, vehicles de serveis i clients del sector turístic.

També es reforça la senyalització horitzontal i vertical per indicar la prohibició d’estacionar en els trams de les carreteres i de reducció de la velocitat màxima amb la col·locació d’elements de pacificació de la circulació i detecció d’infraccions i la instal·lació de sistemes de control i informació de la mobilitat en determinats punts de les vies principals del parc.

Així mateix, des del cap de setmana passat s’ha ampliat el servei de transport públic del Bus que connecta l’estació de Rodalies de Sant Celoni amb dos dels principals punts d’interès del parc: Santa Fe i Fontmartina. Finalment, la Diputació està desenvolupament una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els visitants dels espais naturals amb pancartes informatives a les entrades de les poblacions, i accions a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació i el web del parc natural.

Edicions locals