Cinc equipaments vallesans presenten 15 sessions de Girem Propostes Singulars

El cicle d'espectacles es farà al TAG, Llevant Teatre, el Teatre Auditori de Cardedeu, el de Llinars i el Teatre Ateneu de Sant Celoni

Cultura

El cicle GPS s'ha presentat aquest dijous al Teatre Auditori de Cardedeu
El cicle GPS s'ha presentat aquest dijous al Teatre Auditori de Cardedeu | Ajuntament de Cardedeu

Cardedeu

El Teatre Auditori de Cardedeu ha estat l’escenari de la presentació de la cinquena edició del cicle Girem Propostes Singulars (GPS), una programació conjunta del Teatre Auditori de Llinars, el Teatre Ateneu de Sant Celoni, el Teatre Auditori de Granollers i el Teatre Auditori de Cardedeu, amb un mateix denominador comú: espectacles amb llenguatges no convencionals i innovadors o presentats en espais alternatius.

La programació GPS d’enguany la configuren 15 propostes singulars i alternatives en una clara aposta per la creació artística contemporània, amb l’objectiu de generar noves experiències en el públic. Girem Propostes Singulars és fruit, també del treball en xarxa i cooperatiu, amb la finalitat de generar sinèrgies entre els equipaments i mobilitzar nous públics, d’una població a una altra, d’un teatre a l’altre.

Com a novetat d’aquesta edició, es proposa com a leitmotiv el cicle de quatre espectacles Imaginari Escarlata de la companyia vallesana Escarlata Circus, a partir d’ara Escarlata –segons s'anunciava a la presentació–. Es tracta de quatre espectacles, que giraran per les quatre poblacions organitzadores, diferents entre ells, tant en la configuració com en la forma de rebre-les per part del públic: al voltant d’un ring (a Cardedeu), a dins d’una carpa (a Llinars), amb una petita itinerància (a Sant Celoni) i d’una manera més fixa i estable (a Granollers).

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la responsable de programació del Teatre Auditori de Granollers, Laura Llamazares; la directora del Teatre Auditori de Granollers, Tracy Sirés; la directora del Teatre Auditori de Llinars del Vallès, Marina Martori; la tècnica de cultura de Sant Celoni, Sílvia Garcia; el tècnic de Cultura de Cardedeu, Xavier Bravo; la dinamitzadora sociocultural de Cultura de Cardedeu, Olga Vinyals; la regidora de Cultura de Cardedeu, Núria Pujolàs, i el regidor de Cultura de la Garriga, Lluís Rodríguez, a qui s’ha convidat a formar part del GPS en properes edicions. També hi han assistit Bet Miralta i Jordi Aspa, de la companyia Escarlata.

La programació

La propera proposta de GPS serà aquest mateix divendres al Llevant Teatre de Granollers, que acollirà Hubo de la companyia El Patio Teatro. Llevant també rebrà les propostes La vaca que riu de Patricia Pardo (21 de novembre) i 360 grams amb Ada Vilaró (11 de desembre).

A Granollers, però al Teatre Auditori, també es podrà veure Suite TOC Núm. 6 de Les Impuxibles (30 d'octubre), i la proposta d'Escarlata (22 de gener).

360 grams també es podrà veure a Llinars (6 de novembre), mentre que Sant Celoni rebrà Fuenteovejuna de la cia. Obskené, aquest dissabte; Cosas que se olvidan facilmente de Xavier Bobés Solà i la proposta d'Escarlata.

A Cardedeu el GPS, de fet, ja va començar dissabte passat amb A mí no me escribió Tennessee Williams de Roberto G. Alonso. Dissabte vinent serà el torn de Paraules que trenquen ossos de la companyia Pagans. També hi passaran Escarlata (30 d'octubre) i Les Impuxibles (29 de novembre), a més de la companyia Isabela Méndez amb l'espectacle A tientas (29 de novembre).

Sobre Girem Propostes Singulars

El cicle GPS neix el 2016 entre els municipis de Granollers, Cardedeu i Sant Celoni. Granollers i Cardedeu ja programaven propostes de creació contemporània amb anterioritat i Sant Celoni estava treballant en poder-ho fer. Posteriorment, el Teatre Auditori de Llinars també s’hi va voler sumar a aquest projecte, orientat a donar suport a la creació contemporània.

Al llarg d’aquests 4 anys, el cicle GPS s’ha anat consolidant a la comarca del Vallès Oriental com a segell d’identitat de totes aquelles propostes artístiques contemporànies i innovadores. En total, s’han realitzat 51 espectacles i hi ha hagut 7.519 espectadors/es.

Edicions locals