Franc Moreno, un titan del desert a Granollers

El granollerí s'estrenarà dilluns en la Titan Desert, que consta de cinc etapes dures a Almeria

Esports

Franc Moreno, un titan del desert a Granollers
Franc Moreno, un titan del desert a Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

Franc Moreno, de Granollers i de 31 anys, afrontarà del 2 al 6 de novembre la seva primera Titan Desert, que enguany en comptes de fer-se al Marroc és a la província d'Almeria. Pel granollerí suposarà el seu tercer gran repte sobre dues rodes després de completar amb èxit el 2019 la Mongolia Bike Challenge i a principis d'aquest any, la Titan Desert d'Arabia Saudí. 

Moreno anirà a terres andaluses amb quatre amics més, formant l'equip Limoncello's. "L'objectiu és acabar la prova, que serà molt dura. No em poso cap meta classificatòria, vaig a gaudir amb la bicicleta, el paisatge i l'aventura", admet el granollerí, que remarca la seva passió per viatjar amb la bicicleta: "és una excusa per conèixer món. Ho vaig fer amb la cursa de Mongòlia, la d'Arabia Saudí i ara amb la Titan Desert". De fet, la prova fins fa prop d'un mes no estava clara que es fes per la situació de la Covid-19 i l'organització, després de molts anys al Marroc, va decidir fer un canvi de terreny. "Fer-la al Marroc no em motivava per les altes temperatures, provarem Almeria que tinc ganes de descobrir aquesta zona", diu el ciclista. 

Abans de muntar-se assíduament amb la bicicleta, el granollerí competia en karts i monoplaces per tota Europa. De fet, va ser un dels participants de les World Series de Renault, coincidint ja fa més d'una dècada amb pilots de renom, com Jaume Alguersuari o Roberto Merhi. "M'agrada la velocitat, sigui quina sigui. Va arribar la crisi econòmica i em vaig dedicar a estudiar enginyeria industrial", recorda el granollerí.

Franc Moreno iniciarà el viatge cap Almeria dissabte i diumenge es concentrarà pel tret de sortida de dilluns.  

La Titan Desert és una de les proves més dures del món en bicicleta. Per aquest 2020, consta de cinc etapes a Almeria, sent la quarta la més dura, amb sortida i arribada a Tabernas, amb 106 km i 2.307 metres de desnivell acumulat. En total, 428 km que atrau any rere any exciclistes professionals, com enguany amb Melcior Mauri, campió de la Volta a Espanya, que capitaneja l'equip KH-7 Logifrio i que tindrà a les seves ordres Miguel Indurain, cinc vegades campió del Tour de França; Josep Betalú, que buscarà el seu cinquè triomf a la Titan; i Sylvain Chavanel (rècord de participacions en el Tour amb 18 edicions a les cames).

Edicions locals