Titans baixvallesans del desert

José Atencia, de Sant Fost, i Joaquin Ruiz, de Mollet, participaran a la Titan Desert d'Almeria, del 2 al 6 de novembre

Esports

A l'esquerra, José Atencia, de Sant Fost; i a la dreta, Joaquin Ruiz, de Mollet,
A l'esquerra, José Atencia, de Sant Fost; i a la dreta, Joaquin Ruiz, de Mollet,

José Luis Rodríguez Beltrán

José Atencia, de 42 anys i de Sant Fost, i Joaquin Ruiz, de 52 anys, seran els dos representants del Baix Vallès que afrontaran del 2 al 6 de novembre la Titan Desert, una de les curses de bicicleta pel desert per dures del món. Aquesta edició tindrà la peculiaritat que no serà pel desert del Marroc per la situació de la Covid-19 i s'estrenarà en un nou recorregut de cinc etapes pel desert d'Almeria. 

Pel santfostenc Atencia serà la seva tercera experiència amb la Titan Desert després de completar amb èxit les edicions del 2015 i 2019.  El  ciclista farà la cursa amb dos amics amb l'equip Sostreplac amb l'objectiu d'acabar-la i gaudir-la. "Creiem que és similar a la del 2015, però en aquesta ocasió serà a Almeria. Això vol dir, que no pot ser tan dura com les anteriors edicions perquè no patirem les altes temperatures del Marroc, que això comporta molts abandonaments i la fa encara més dura", admet José Atencia, que vol convertir-se en un Titan Legend, que són aquells corredors que han completat 3.500 km a la Titan Desert. "Farem aquesta tercera edició i volem fer-la dos anys més, que aleshores creiem que podrem superar els 3.500 km. És una fita que tenim", diu. 

A més, enguany amb l'equip Sostreplac fan la cursa amb una causa solidària per la Lluita d'Abril, una nena de 4 anys i de Badalona, amb una malaltia rara amb una malaltia neurodegenerativa que l'afecta al desenvolupament cognitiu. "No recaptem diners, però volem visibilitzar-la. I si podem ajudar amb diners, benvingut serà", admet José Atencia.

De les cinc etapes, amb un total de 428 km, la quarta etapa és la més dura, amb 106 km i 2.307 metres de desnivell acumulat. Aquesta serà la ruta que també afrontarà el molletà Joaquin Ruiz, debutant en la Titan Desert. "El meu objectiu és acabar-la perquè en el meu grup d'edat competeixo amb grans ciclistes com Miguel Indurain o Melcior Mauri", riu Ruiz, que sap de la dificultat: "el circuit és dur, però la quarta etapa dona molt de respecte, hi ha molt desnivell". 

Joaquin Ruiz pertany a dos grups d'entrenament de Mollet, Borell BTT i Los Piratas. De fet, el molletà volia fer la cursa amb un amic, Jesús Martínez. "Ell ha fet la cursa dos anys, però enguany no ha pogut venir i jo he decidit fer-la tot sol. Serà una experiència nova", comenta el ciclista, que va començar la preparació per a l'edició del 2020 després del Nadal del 2019. Des d'aleshores ha entrenat dur, excepte el temps de confinament. Un cop que es va saber que finalment es faria a Almeria, va intensificar els entrenaments "fent quatre o cinc sortides a la setmana, fent una d'elles 100 km d'una tacada".

Edicions locals