La fàbrica de Coca-Cola a Martorelles comença a produir llaunes amb agrupadors de cartró reciclable

La companyia ha invertit 2,6 MEUR per instal·lar la nova màquina i adaptar la línia d'envasat de la planta catalana

Economia

La fàbrica de Coca-Cola a Martorelles comença a produir llaunes amb agrupadors de cartró reciclable
La fàbrica de Coca-Cola a Martorelles comença a produir llaunes amb agrupadors de cartró reciclable | ACN

MartorellesACN

La fàbrica de Coca-Cola a Martorelles ha començat la producció i distribució de llaunes amb agrupadors de cartró reciclable. Es tracta d'una solució sostenible desenvolupada per l'empresa WestRock que no requereix de l'ús de coles ni adhesius.

La companyia ha invertit 2,6 MEUR per instal·lar la nova màquina i adaptar la línia d'envasat a la factoria catalana, que es converteix en la primera fàbrica de Coca-Cola a l'Estat en desenvolupar aquest tipus d'agrupadors de cartró. En aquesta primera fase, tota la producció desenvolupada amb aquesta tecnologia anirà destinada íntegrament al mercat de les Illes Balears. Coca-Cola calcula que amb els agrupadors de cartró estalviarà més de 18 tones de plàstic en un any a Espanya.
 
La nova instal·lació de la planta de Martorelles està preparada per envasar i agrupar 1.800 llaunes per minut. "L'inici de la producció i distribució de les agrupacions de llaunes amb la tecnologia CanCollar suposa una fita més dins la nostra estratègia de sostenibilitat 'Avancem' i en el compromís per reduir l'ús de plàstic en els envasos secundaris", ha afirmat el responsable de Coca-Cola European Partners Iberia, Pedro Vinhas. "Continuarem a partir d'ara desenvolupant iniciatives que ens permetin seguir treballant en liderar la transició cap a una economia circular i reduir la nostra petjada de carboni per fer un món més sostenible", ha continuat Vinhas.

Coca-Cola Espanya apunta que l'any 2019 amb l'eliminació de les anelles agrupadores de plàstic en les llaunes de 330 ml va permetre eliminar 35,3 tones de plàstic, a banda de les 5,15 tones de la retirada del film retràctil de les llaunes de 220 ml.

Edicions locals