Doblet de subcampionats del KH-7 a la Titan Desert

Josep Betalú i Sílvia Roura van fregar el primer lloc al desert d'Almeria

Esports

Doblet de subcampionats del KH-7 a la Titan Desert
Doblet de subcampionats del KH-7 a la Titan Desert | KH-7

El KH-7 Logifrio va sumar dos subcampionats a la 15a edició de la Titan Desert amb Josep Betalú i Sílvia Roura. L'equip vallesà, que va ser el més nombrós i va estar capitanejat per Melcior Mauri, va fregar la victòria en la categoria masculina i femenina d'una de les cursis ciclistes més dures del món, amb cinc etapes, 428 km i un desnivell acumulat de 8.429 metres. 

 

Josep Betalú, l'únic ciclista que acumula quatre victòries consecutives a la Titan Desert, ha quedat en segona posició després d'una espectacular batalla en totes les jornades amb el campió final, Sergio Mantecón. El ciclista d'Amposta ha travessat primer la meta en dues de les cinc etapes i només 44 segons l'han separat de la victòria final. Entre els llocs capdavanters hi havia els seus fidels escuders, Oriol Colomé i Iván Díaz, que han acabat quallant una excel·lent actuació classificant-se en 8è i 13è lloc, respectivament. "Algun dia havia de perdre. M'he trobat a un corredor molt bo com Sergio i estaria preocupat si hagués perdut contra un ciclista amb menys forma física. Ens quedarem amb la incertesa del que hagués passat en l'etapa que es va neutralitzar. Si Sergio ve a la següent Titan Desert, voldré revenja", explicava Josep Betalú, que ha guanyat quatre vegades la Titan Desert. 

En les noies, el primer lloc ha estat per una ambaixadora de KH-7, Clàudia Galícia, que després de guanyar la Titan Desert ha publicat que es retira. El segon lloc ha estat per a la combativa Sílvia Roura. La jove ciclista de l'KH7 Logifrio ha demostrat que la seva victòria al gener a les Titan Sèries Aràbia Saudita no va ser flor d'un dia i ha arribat al segon lloc de podi batent a la doble guanyadora en 2016 i 2018, Ramona Gabriel. Mentre que les altres dues noies, Marta Ballús i Gemma Rossell també s'han convertit en finishers.

Aquesta històrica 15a edició de la Titan Desert serà recordada també per la participació d'un dels millors ciclistes de la història, Miguel Induráin, que va participar amb el KH-7 Logifrio. El ciclista navarrès ha corregut en l'equip al costat del seu cunyat i el seu fill. Ha gaudit de l'experiència, de la convivència al campament, però també ha patit de les zones més tècniques quan el recorregut es complicava. "Molts mesos després per fi puc dir que la Titan Desert és una realitat. Ja fa més d'un any que vam parlar amb Melcior Mauri de viure aquesta experiència al costat del meu fill i el meu cunyat i després de suspendre l'edició del Marroc hem pogut venir a Almeria. Al campament la gent conviu i es viu la cursa d'una altra forma i en el recorregut, he gaudit en molts moments, però en altres, amb la sorra, ho he passat malament", admetia ja com a finisher el mite d'Induráin. 

Edicions locals