Ocupen un bloc d'un gran tenidor a Sant Antoni per destinar-lo a l'emergència habitacional

El Sindicat del Poble de Vilamajor reclamarà a la propietat de l'edifici buit des de fa anys que negociï un lloguer social

Societat

Ocupen un bloc d'un gran tenidor a Sant Antoni per destinar-lo a l'emergència habitacional
Ocupen un bloc d'un gran tenidor a Sant Antoni per destinar-lo a l'emergència habitacional

Sant Antoni de Vilamajor

L'entitat Sindicat del Poble de Vilamajor ha fet pública l’ocupació social d’un bloc de pisos d'una entitat bancària que portava anys abandonat i en condicions deplorables al centre de Sant Antoni de Vilamajor. "Fa uns dies que hem entrat i ja s’està rehabilitant i habitant", han explicat avui. "L’edifici és propietat d’un gran banc que ha estat alimentat per quantitats ingents de diners que vam pagar el poble amb els nostres impostos", argumenten. En aquest bloc hi ha 19 dels 132 habitatges a Vilamajor en mans de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits.

L'entitat ha batejat l'edifici com el Bloc del Sindicat i, després de rehabilitar-lo, hi allotjarà 21 veïnes del municipi, incloses 7 menors. El Sindicat, "des de la posició de força de l'ocupació social, exigim a la propietat lloguers socials", com ha succeït en altres casos.

El Sindicat del Poble de Vilamajor es va formar fa més d’un any i ha treballat en qüestió de vulneracions del dret a l’habitatge, ha tractat una trentena de casos, tot acompanyant persones en situacions molt difícils, teixint vincles de suport mutu per plantar cara a aquestes situacions des de la força col·lectiva. "Treballem amb casos que no reben respostes funcionals per part d’uns Serveis Socials saturats que no tenen recursos per oferir opcions per cobrir necessitats bàsiques per a una vida digna", apunta el Sindicat del Poble de Vilamajor.

"El moviment popular per l’habitatge defensem les ocupacions socials als pisos buits de bancs, fons voltors i grans tenidors perquè, quina és l’alternativa de la gent més desafavorida que es troba en situacions límit? Ocupar pisos de petits propietaris? Relacionar-se amb màfies i delinqüència? Acabar vivint sota un pont o en infrahabitatges? Acabar amb la pròpia vida per posar fi al patiment?", argumenten els impulsors de la iniciativa social.

Edicions locals