José Atencia fa la tercera Titan Desert i Joaquín Ruiz, s'estrena

Els dos baixvallesans completen la prova ciclista de cinc etapes amb 428 km totals i els 8.429 m de desnivell acumulat

Esports

José Atencia fa la tercera Titan Desert i Joaquín Ruiz, s'estrena
José Atencia fa la tercera Titan Desert i Joaquín Ruiz, s'estrena

José Luis Rodríguez Beltrán

José Atencia, de 42 anys i de Sant Fost, i Joaquín Ruiz, de 52 anys i Mollet, han completat l'exigent Titan Desert, que aquest any per la Covid-19 s'ha traslladat del Marroc al desert d'Almeria. Els dos baixvallesans van completar la setmana passada la prova ciclista de cinc etapes amb 428 km totals i els 8.429 m de desnivell acumulat.

Per a José Atencia, de l'equip Sostreplac, suposa ja la seva tercera Titan Desert completada, després d'aconseguir-ho el 2015 i 2019. "Ha estat una edició molt dura, amb molt desnivell acumulat i el més complicat va ser quan ens van ficar per unes avingudes de sorra, per on era impossible passar bé amb la bicicleta. Tot i que no vam patir la calor del Marroc, que és el pitjor", explica Atencia, que va completar les cinc etapes. "En la segona etapa ens vam deixar molt temps amb un total de nou punxades. Vam pensar que era millor reparar la punxada que no canviar el neumàtic i ens vam equivocar, fins a nou vegades vam reparar la roda i això ens va fer perdre temps".

Atencia va decidir esperar el seu company i en l'etapa 3 van tornar a tenir uns problemes, que van solucionar. "A partir de l'etapa 2, vam decidir que el ritme seria diferent i vam aprofitar per gaudir de la bicicleta", admet el santfostenc, que remarca haver-la fet acompanyat: "Hi havia moments que jo tirava d'ell, i d'altres ell de mi".

Pel que fa a Joaquín Ruiz, va completar amb èxit la seva primera participació en la Titan Desert. El molletà va superar les cinc etapes amb un temps de 23 hores, 28 minuts i 4 segons. "És la meva primera Titan Desert i va ser molt dura, diuen que la del Marroc és més complicada, però aquesta per a mi ja va ser dura. I és que la quarta etapa es va neutralitzar pel mal temps. Va ploure molt i només vam fer la meitat de l'etapa fins a la pujada", diu Ruiz, satisfet de superar els entrebancs de la segona etapa: "Per a mi va ser la més complicada, amb una pujada molt forta, que se'm va fer molt llarga".

Joaquín Ruiz, que va fer la cursa en solitari, ja està inscrit en la Titan desert del 2021 amb un company.

Amics units pel desert i el diari Som

Els dos baixvallesans van establir una relació d'amistat en veure's al desert de la Titan d'Almeria, després de reconèixer-se del reportatge previ a la prova que va publicar el diari Som. Atencia, a l'esquerra, i Ruiz, a la dreta, no es coneixien, i ara confien seguir aquesta amistat i compartir nous reptes.

Edicions locals