Les instal·lacions esportives s'obriran a partir de dilluns

La competició d'àmbit català no es preveu reprendre fins a principis del 2021

Esports

| Ajuntament de Montornès

Les instal·lacions esportives tornaran a obrir a partir de dilluns, segons ha informat la Generalitat de Catalunya en el seu pla de desescalada. En l'àmbit esportiu, es tornarà a entrenar amb restriccions en les instal·lacions a l'aire lliure, recintes tancats i gimnasos. Això sí, el document publicat no preveu la competició federada d'àmbit català fins a principis del 2021.

El pla consta de quatre trams i cadascun té una durada de quinze dies si la situació sanitària ho permet. El primer tram començarà dilluns i preveu que les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure tinguin un control d'accés i amb un aforament màxim del 50%. Pel que fa a espais tancats, l'aforament màxim serà del 30% i es requerirà cita prèvia, com ara als gimnasos, i sense poder fer ús dels vestidors. L'única excepció per utilitzar els vestidors són les piscines. Les activitats esportives a l’aire lliure es podran fer amb un màxim de sis persones a excepció de la pràctica esportiva federada: permeses i, de divendres a les 6 h a dilluns a les 6 h, permesos entre municipis limítrofs. 

Fins passat una quinzena de dies, no es podria entrar al segon tram, previst pel 7 de desembre. Aleshores, es preveu que les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure tinguin un aforament màxim del 50%, juntament amb gimnasos i equipaments esportius (sense vestidors) i piscines. Inclou pràctica esportiva federada, no competitiva, tant a l’aire lliure com espais tancats. Les activitats esportives a l’aire lliure seguiran amb un màxim de sis persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. 

El tram 3, previst pel 21 de desembre, permetrà augmentar a les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure un aforament màxim del 70%, juntament amb equipaments esportius i gimnasos (sense vestidors) i piscines; mentre que a l'interior l'aforament serà del 50%. També s'inclou la pràctica esportiva federada, no competitiva, tant a l’aire lliure com espais tancats. 

Recuperació de les competicions, el 4 de gener

El tram 4, previst pel 4 de gener, preveu reprendre les competicions esportives, que les d'àmbit català portaran suspeses des de l'octubre. Pel que fa a les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure pugen l'aforament màxim fins al 70%, piscines, equipaments esportius i gimnasos (sense vestidors); mentre que l'interior seguirà al 50%. 

Edicions locals