L'Edison i l'Esbarjo entren a la Xarxa Europea de Cinemes

Les sales de Granollers i Cardedeu compten amb un projecte educatiu com a eix vertebrador i aposten pel cinema europeu

Cultura

Cardedeu, Granollers

El cinema Edison de Granollers i l'Esbarjo de Cardedeu s'han adherit a la Xarxa Europa Cinemas, compromesa amb el cinema europeu. Aquest fet suposa una aliança estratègica de cara al futur per reforçar la presència dels cinemes que, com els dos vallesans, compten amb un projecte comunitari potent en què el treball amb l’entorn, així com l’arrelament d’un bon projecte educatiu, en són eixos vertebradors.

Els dos cinemes ofereixen una programació de cinema variada, de proximitat i amb un component d’interès cultural constant i amb una aposta pel cinema europeu, fet indispensable per formar part d’aquesta xarxa europea.

Tots dos espais han ofert, durant el 2019, 500 sessions (176 a Cardedeu i 324 a Granollers) i han comptat amb un total de 10.772 espectadors/es a Cardedeu i 23.787 a Granollers.

El mateix programa d’Europa Media permet que els cinemes que no hi arribin puguin crear minixarxes que tinguin una lògica de programació conjunta, proximitat o voluntat de col·laboració per complir aquests requisits mínims. És per això que els dos cinemes comarcals van presentar candidatura conjunta.

Un cop la sala de cinema és part de la xarxa, pot accedir a un programa de suport, el qual pot ser d'entre 15.500 euros (per a cinemes d'una pantalla) fins a 73.000 euros (per a cinemes de 30 o més pantalles) anuals.

Actualment, la xarxa compta amb més de 1.200 cinemes (1.216 cinemes i 3.131 pantalles) de 738 ciutats i 43 països.

Segon aniversari de l’Edison

El 19 de desembre del 2018 el Cinema Edison Granollers va obrir les portes a l’equipament municipal del Centre Cultural de Granollers amb la voluntat de gaudir d’un espai de cinema al centre de la ciutat i amb la trajectòria de més de 60 anys de cinema de l’Associació Cultural de Granollers.

La primera pel·lícula, que es va projectar el 19 de desembre del 2018 –la va triar la ciutadania, entre un llistat de films prèviament escollits per l'AC– va ser el clàssic Cinema Paradiso.

Edicions locals