Les Franqueses, capital catalana del ciclocròs el cap de setmana

Acollirà el Campionat de Catalunya i una competició de nit, ambh prop de 150 participants

Esports

El circuit de ciclisme del Pla de Llerona s'estrenarà en competició oficial el cap de setmana, sent la capital catalana del ciclocròs. El nou circuit acollirà dos esdeveniments amb el Campionat de Catalunya Gran Premi KH-7, diumenge; i un campionat nocturn, el Darkcross, dissabte a la tarda. Totes dues competicions aplegaran prop de 150 participants, entre totes les categories, des dels cadets fins als veterans. 

El ciclocròs és una disciplina ciclista que consisteix a donar voltes en un circuit tancat amb trams d'asfalt, camins de sorra, fang o gespa, amb una sèrie, fins i tot, d'obstacles, que els participants han de superar, si és el cas, baixant-se de la  bicicleta. El circuit franquesí compta amb tota mena de detalls, en un recorregut de 2,5 km. "Estem molt contents de celebrar les dues úniques curses catalanes de l'any de ciclocròs. L'any passat ja el vam celebrar, però enguany serà el primer cop que ho fem amb el nou circuit", admet un dels responsables de la Unió Ciclista Les Franqueses, Toni Serra, que admet que enguany s'ha hagut d'avançar el Darkcross, que pel toc de queda nocturn acabarà a les 19 h. El club se satisfà de celebrar el campionat després d'haver d'ajornar-lo a finals d'octubre. 

Diumenge, hi haurà l'altre gran plat fort del cap de setmana amb la disputa del Campionat de Catalunya, que reunirà els millors corredors de la disciplina amb el títol català en joc. 

 

Edicions locals