El RallySprint RACC s'estrenarà amb 85 participants al Circuit

La prova se celebrarà dissabte en l'asfalt vallesà

Esports

El RallySprint RACC s'estrenarà amb 85 participants al Circuit
El RallySprint RACC s'estrenarà amb 85 participants al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya

La primera edició del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà amb 85 participants. La cursa, que tindrà lloc dissabte, ha superat les expectatives de l'organització, sumant 25 inscrits més dels previstos. 

Aquesta primera edició del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà amb un recorregut de 33,9 quilòmetres cronometrats que constarà de tres passades per un tram d’11,3 km que es repetirà 3 vegades. En aquest traçat s’hi inclou part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Tots els participants podran fer una passada de reconeixements el mateix dia 19 al matí.

Pilots i copilots tindran una hora i un minut exactes per a passar les verificacions i els reconeixements del tram que començaran a les 9 del matí. Els horaris de la cursa, pel que fa al primer participant, seran els següents: Inici (11:30h), Tram 1 (11:39h), Tram 2 (13:36h) i Tram 3 (15:33h), mentre que el final està previst a partir de les 15:51h.

D’aquests 85 participants, 63 són cotxes de Velocitat, 6 de Regularitat Súper Sport i 16 de Regularitat Sport. L’equip que el 2020 ha aconseguit el títol de Campió de Catalunya absolut de Ral·lis, Eduard Pons-Alberto Chamorro (Škoda Fabia R5), encapçala la llista en la que hi ha altres tres Škoda R5 (Albert Orriols, Josep Bigas, Miguel Díaz-Aboitiz), tres Porsche 997 GT3 (Xavier Domènech, Jordi Gaig, Santiago Mateo), dos Peugeot 208 Rally4 (David Nafria, Josep Bellmunt), diversos cotxes clàssics amb bons pilots: Opel Ascona 400 (Francesc Gutiérrez), Volkswagen Golf GTI (Jordi Ventura), Renault 5 Turbo (Gabriel Reyes) i un llarg etcètera en el que hi ha diversos BMW M3, Mitsubishi Lancer, Ford Sierra, etc.

En els dos apartats de Regularitat, els noms d’un bon nombre d’equips són ben coneguts: Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi), Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche), Kim Vilatarsana-Eloi Alsina (Renault), Jordi Pons-Laura Díaz (Lancia Stratos), Antonio Tejón-Máximo Segurado (Audi Quattro), entre molts d’altres. També és destacable la presència de 8 equips del Volant RACC-Trofeu Mavisa, que lluitaran per ser els primers d’aquest apartat.

Tot i la important afluència de participants, aquest esdeveniment esportiu –que se celebrarà a porta tancada– es farà de forma completament segura pel que fa a mesures per a lluitar contra els contagis de la pandèmia. D’altra banda, els equips i professionals desplaçats al traçat passaran un control de temperatura i hauran de portar la mascareta i seguir les indicacions del personal de seguretat.

Tal com s’havia anunciat i amb la voluntat d’ajudar a combatre la pandèmia, l’organització donarà part dels ingressos recaptats per les inscripcions dels equips a La Marató de TV3, que aquest any es farà el dia següent del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya, diumenge 20 de desembre, i estarà dedicada a la recerca, la sensibilització i la divulgació de la lluita contra la COVID-19.

Aquest 1r RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya farà tornar l’ambient dels ral·lis a una instal·lació de velocitat pura com ho és el Circuit. Malgrat tot, no serà la primera vegada que els cotxes de ral·li competeixen a la pista de velocitat. Els anys 1993 i 1995 el Circuit va formar part de l’itinerari del Rallye Catalunya-Costa Brava del Campionat del Món de Ral·lis.
 
La prova es podrà seguir en directe
Degut al fet que la prova no podrà tenir espectadors a peu de pista, el RACC i el Circuit de Barcelona-Catalunya s’han preparat tècnicament per a poder oferir la retransmissió en directe de tot el RallySprint a través d’streaming. Serà un seguiment complet, ja que a les imatges dinàmiques de les tres passades pel tram s’hi afegiran entrevistes a pilots i comentaris d’especialistes en un plató que s’instal·larà en el propi recinte. Aquesta retransmissió s’iniciarà a les 11:30h i es podrà seguir durant tot el dia connectant-se a les diferents xarxes socials del Circuit de Barcelona-Catalunya i del RACC.

Edicions locals