El Circuit preveu 16 competicions el 2021

Quatre dels campionats seran Campionat del Món amb l'F1, MotoGP, Rallycross i WorldSBK

Esports

| Circuit

Després d’una temporada atípica, el Circuit de Barcelona-Catalunya afronta el 2021 amb un calendari de 16 esdeveniments, quatre d’ells Campionats del Món: F1 (del 7 al 9 de maig), MotoGP (del 4 al 6 de juny), Ral·licros (24 i 25 de juliol) i WorldSBK (del 17 al 19 de setembre). Es tracta d’una fita única a tot el món que continua situant al Circuit entre els traçats de referència a escala global. 

Repetiran altres cites de prestigi internacional, com les European Le Mans Series (del 16 al 18 d'abril), el Festival de la Velocitat (del 8 al 10 d'octubre), l’International GT Open (23 i 24 d'octubre) o el FIM CEV Repsol (12 i 13 de juny). En l'àmbit nacional, tampoc faltaran el mític ESBK (17 i 18 de juliol) o el Racing Weekend (13 i 14 de novembre), que inclou el CER i l’F4, i els Campionats de Catalunya d’Automobilisme; així com en l'àmbit estatal els Campionats de Catalunya de Motociclisme (22 i 23 de maig). Pel que fa a modalitats, novament una prova de ral·lis amb el segon RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya (11 i 12 de desembre).

Les competicions amb segell propi i de resistència continuen sumant anys d’història amb una edició més de les 24 Hores de Motociclisme de Catalunya (del 2 al 4 de juliol) i les 24 Hores d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez (del 3 al 5 de setembre), amb una projecció cada vegada més internacional. A més, les 24H BiCircuit (26 i 27 de juny) seguiran una temporada més amb les competicions de ciclisme.

En el 2021 també es commemorarà una efemèride molt especial per al Circuit de Barcelona-Catalunya. Serà el 10 de setembre, celebrant el 30è aniversari de la instal·lació esportiva.

Remodelació de l'actual revolt 10

El Circuit de Barcelona-Catalunya durà a terme durant el mes de gener la modificació del traçat en l’actual revolt 10, situat a l’entrada de la mítica zona de l’Estadi. Aquest projecte, que s’ha estat estudiant en les últimes temporades conjuntament amb la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), millorarà les condicions de seguretat tant en les competicions d’automobilisme com de motociclisme.

Tradicionalment, el traçat de Fórmula 1 utilitzava la variant interior dels revolts 10 i 11, mentre que MotoGP passava pel traçat històric. No obstant això, fa uns anys la FIM va decidir utilitzar el mateix traçat que en automobilisme.

Per a la temporada 2021, i amb el consens de la FIA i de la FIM, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha ideat una nova i única variant per al revolt 10, que se situarà entre les dues actuals. Aquesta modificació permetrà ampliar l’escapatòria del revolt, augmentant per tant la distància de seguretat i retornant als orígens del traçat.

Edicions locals