Ramon Tremosa: 'Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials'

El conseller d’Empresa i Coneixement visita les noves instal·lacions amb 4.000 metres quadrats de Dicomol, a la Llagosta

Economia

Ramon Tremosa: "Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials"
Ramon Tremosa: "Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials"

L’empresa Dicomol, especialitzada en la fabricació i reparació de motlles per a injecció, ha traslladat la seva activitat de Montcada i Reixac a la Llagosta. Des de l'estiu, el polígon industrial de la localitat llagostenca acull una nova nau d'uns 4.000 metres quadrats. Dimecres, la nova nau va ser inaugurada amb la visita del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, i  l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, entre altres. 

Durant el recorregut a l'empresa, la directora general de Dicomol, Estela Sánchez; el seu fundador, Francisco Sánchez, i el director comercial de l’empresa, Daniel Altimiras, van presentar a  les autoritats les peces fabricades a les seves instal·lacions, la zona de producció, un espai d’exposició de productes, i la sala de formació de què disposa l’empresa per a impulsar el coneixement i la formació professional de joves. El conseller Tremosa va remarcar la importància de la indústria en un context com l’actual. “Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials”, va assegurar el conseller Tremosa i remarcar: "ara tenim una crisi turística i sanitària, que afecta diversos sectors, però en canvi la indústria aguanta”. En aquest sentit, Tremosa va voler reivindicar “el paper fonamental de l’empresari en la vida econòmica i social”. 

La pime disposa actualment d’una plantilla amb una quarantena de treballadors i una facturació que ronda els 2 milions d’euros. "Fruit de l’empenta del teixit industrial i les facilitats que ofereix l’Ajuntament, permet que aquestes empreses vulguin apostar per la nostra localitat i s’instal·lin al nostre polígon", va dir l'alcalde Óscar Sierra, que va remarcar la importància del teixit industrial i confia que es pugui desenvolupar el nou sector industrial a Can Pere Gil. 

L’empresa, que és d’origen familiar i fundada l’any 1979, està especialitzada en la fabricació i reparació de motlles per a injecció per sectors com el de l’automoció. “Fins ara teníem una capacitat de moviment de pes d’unes 20 tones, ara amb les noves instal·lacions a la Llagosta podem moure fins a unes 60 tones amb una alçada màxima d’11 metres”, va explicar la directora general de Dicomol, Estela Sánchez, que va assegurar que amb la nova instal·lació "som una empresa única al nostre sector".  

Edicions locals