Víctor Font insisteix en el vot electrònic per a les eleccions del Barça

El candidat granollerí també aposta per espaiar els debats electorals abans dels comicis del 7 de març

Esports

El granollerí i candidat a les eleccions del FC Barcelona, Víctor Font, considera un èxit per als clubs catalans el decret de la Generalitat que reconeix legalment l’ús del vot electrònic en els processos electorals de les entitats esportives. El vot electrònic ha estat un senyal d’identitat des del primer dia de Sí al futur i el granollerí voldria que fos inclòs als comicis ajornats fins al 7 de març. 

Sí al futur lamenta i no s’explica que l’esmentada modificació de la Llei de l’Esport no pugui ser d’aplicació en l’actual context de pandèmia. La candidatura de Víctor Font considera que aquest tipus de sufragi, que permetria a tota a la massa social votar amb rapidesa i seguretat jurídica i sanitària, hauria de conviure amb el vot presencial i el vot per correu. "El  vot electrònic garanteix el dret de participació de tots els socis i les sòcies independentment d’on visquin, redueix la interacció humana i, per tant, el risc de contagi, i es pot traçar. Es tracta d’una modalitat de vot que incentivaria la participació d’aquells socis i sòcies que volen reduir al màxim el risc d’encomanar-se de la Covid-19", explica en una nota. 

Sí al futur  és partidari de l’arribada d’Èric Garcia en el mercat d’hivern

Víctor Font defensa la idea de fer tot el possible per incorporar el defensa central en aquest mercat d’hivern, tenint en compte la voluntat del jugador i la necessitat expressada per l’entrenador Ronald Koeman. Malgrat que el futbolista podria arribar lliure al juny, Sí al futur considera que el fitxatge d’Èric Garcia reforçaria la plantilla en un moment crucial de la temporada.

Sí al futur proposa espaiar els debats electorals

La candidatura de Víctor Font demana que els debats electorals que diversos mitjans de comunicació i entitats de la societat civil volen organitzar s’espaïn al llarg de les set setmanes prèvies als comicis del 7 de març en comptes de concentrar-se en els darrers dies de campanya. Sí al futur recorda que el contrast entre programes electorals és imprescindible per aconseguir un vot ben informat dels socis i sòcies, i considera que una distribució homogènia de debats seria beneficiosa perquè els electors disposessin de més temps per valorar les propostes de cada candidat. 

Edicions locals