El Vallès Oriental ofereix el primer curs reglat de tècnic d'hípica

Es tracta d'una aposta formativa de l'Escola Ginebró de Llinars i l'Hípica Can Tramp de Cardedeu

Societat, Economia

El Vallès Oriental ofereix el primer curs reglat de tècnic d'hípica
El Vallès Oriental ofereix el primer curs reglat de tècnic d'hípica

Cardedeu, Llinars del Vallès

El curs 2020-21 l’Escola Ginebró de Llinars i l'Hípica Can Tramp de Cardedeu han engegat el primer curs del Tècnic d’Hípica (TAE1). És l'únic curs del Grau Mitjà de Disciplines Hípiques que es pot realitzar íntegrament de manera presencial al Vallès Oriental, ja que fins ara l'única opció que tenien els alumnes interessats en aquesta formació era fer part dels estudis a distància i en centres educatius de fora del territori.

Després d’haver cursat el bloc comú a les aules de l’Escola Ginebró durant el primer trimestre, al gener les alumnes del curs han començat les assignatures del bloc específic del TAE1 a Can Tramp. De gener a maig, assistiran a classes presencials i essencialment pràctiques en què aprendran a acompanyar a cavall, guiar i fer classes d’hípica a usuaris i esportistes d’aquesta disciplina, complint totes les mesures de seguretat exigides per la Covid-19.

La presencialitat del curs és clau, ja que fins i tot conceptes com l’anatomia, l’alimentació i la veterinària, es treballen de manera vivencial i pràctica. I això s'aconsegueix vivint el dia a dia de l'hípica: acompanyant el veterinari a treure sang, anant a veure un cavall que va coix o té malestar per detectar quin és el problema, etc.

Aquesta aposta per la formació especialitzada en tècnics hípica respon a l’interès creixent de la societat per dur a terme activitats de turisme actiu i esportiu en el medi natural. L’oferta al Vallès Oriental, i més concretament a la zona de Baix Montseny en aquest sentit, requereix comptar amb professionals de l’esport i el lleure cada vegada més diversificats, i aquesta realitat afavoreix que es formin tècnics en disciplines hípiques. "D’aquesta manera, la formació contribueix també a promoure la dinamització econòmica i cultural del territori", destaquen els impulsors.

Edicions locals