Canovelles enceta les obres del pavelló d'esports construït fa 25 anys

Els treballs han de servir per millorar l'accessibilitat, renovar el paviment de la pista i actualitzar instal·lacions d'aigua i climatització

Societat

Canovelles enceta les obres del pavelló d'esports construït fa 25 anys
Canovelles enceta les obres del pavelló d'esports construït fa 25 anys | Ajuntament de Canovelles

Canovelles

L’Ajuntament de Canovelles ha iniciat les obres de millora del pavelló Tagamanent, una actuació que té l’objectiu de fer més accessible i eficient un edifici que va ser inaugurat l’any 1995 i que compta amb una ocupació diària de gairebé el 100%, durant el matí i la tarda. D’altra banda, l’actuació també pretén adequar el pavelló, construït fa 25 anys, a la normativa vigent.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’instal·larà un ascensor que permeti l’accés a la planta superior i es milloraran els lavabos per a persones amb mobilitat reduïda, amb una redistribució dels elements de l’espai de tal manera que faciliti l’ús dels lavabos adaptats. Pel que fa a l’eficiència energètica, es renovarà per complet la instal·lació d’aigua i calefacció, inclosa la sala de calderes, que es farà nova, i la instal·lació de la zona de dutxes. El pavelló Tagamanent ja compta amb plaques solars i l’adequació de les instal·lacions optimitzarà l’estalvi d’energia i l’eficiència que ja s'estava produint durant els últims anys.

El projecte també inclou actuacions per fer més confortable l’ús d’aquest equipament esportiu. Així, es renovarà el paviment de la pista i es canviaran els vidres de la part alta amb la instal·lació d'un sistema de tendals a la zona sud per evitar el sol directe. A més, també es pintarà de nou la senyalització de la nova pista.

Les obres, que són executades per l’empresa CospLaan i tenen un cost de gairebé 583.000 euros, tindran una durada aproximada de sis mesos.

Mentre es duguin a terme les obres l’activitat que habitualment es realitzava al pavelló es farà a altres equipaments municipals. L’activitat dels programes Eina, Gent Gran i Pafes tindran lloc al pavelló de Ca la Tona, mentre que l’activitat física i els entrenaments dels clubs esportius com els del club de bàsquet o del club d’atletisme es realitzaran a la nova pista polivalent.

Edicions locals