Una quinzena d'exregidors de Vallromanes firmen un manifest per demanar una oposició constructiva

Els signants denuncien "la situació de crispació actual" i que alguns regidors tendeixen a "la cridòria i l'insult"

Societat, Política

Alguns dels signants després de lliurar el manifest a l'Alcaldia de Vallromanes
Alguns dels signants després de lliurar el manifest a l'Alcaldia de Vallromanes

Vallromanes

Una quinzena d'exregidors i exregidores de l'Ajuntament de Vallromanes han signat un manifest per reclamar "una oposició constructiva" i en què denuncien "la situació de crispació de la política local actual" i criden a la responsabilitat per dignificar la política municipal.

Els signants són Eduard Benasques, Jacint Borràs, Manel Debés, Toni Camps, Carles Corbera, Josep Maria Garcia,
Ramon Herrero, Albert Jubierre, Josep Marimon, Helena Masanas, Violant Mascaró, Francesc Masip,
Joan Ramon Mimó, Pere Pont i Josep Sagarra.

"Expressem la nostra preocupació i malestar pel que considerem males pràctiques en l'exercici de la política que observem durant els plens. Especialment preocupant és el comportament d'alguns regidors de l'oposició, que contínuament s'exalten i tendeixen a la cridòria, l'amenaça i l'insult  traspassant un límit al pla personal que és considerem realment preocupant", diu l'exdiputada i exalcaldessa Violant Mascaró.

Els signants procedeixen de quatre grups municipals diferents –sobretot d'ERC i iVall, però també de CiU i ICV-EUiA– i asseguren que "Vallromanes necessita i mereix un clima polític amb més diàleg i amb menys confrontació, que permeti construir consensos per avançar en la millora de tot allò que es pot millorar al municipi"

El manifest demana una oposició que treballi en positiu, amb capacitat d’escolta i de diàleg, amb la discrepància lògica que hi ha d’haver entre formacions polítiques diferents, però també amb el tracte i el respecte institucional necessari. "En aquests darrers temps hem observat massa sovint per part de la majoria dels membres de l’oposició una incorrecció del to, un nivell molt alt de crispació en les comunicacions verbals i una extrema facilitat i lleugeresa en el tracte difamatori, en els insults i en acusacions que traspassen la línia del respecte, no ja institucional, sinó també personal. Ens preocupa aquesta pràctica perquè denota falta de valors i d’ètica, però també, sovint, falta de formació adequada al càrrec", lamenten els exregidors al text.

Els signants descriuen el clima polític actual com "hostil i agressiu" i fan "una crida a asserenar el to de la manera de fer política dels membres dels grups de l’oposició que utilitzen la crispació com a mètode, i els demanem que observin criteris de bones pràctiques perquè l’acció política d’un poble petit com Vallromanes mereix molt més", conclou el manifest.

 

Edicions locals