Un pintor de cotxes molletà, distingit en un concurs nacional

Jordi Palacios protagonitza el mes d'octubre del Concurso Nacional de Pintores Distinguidos de Automoción, amb el pintat del Ferrari

Cultura

Un pintor de cotxes molletà, distingit en un concurs nacional
Un pintor de cotxes molletà, distingit en un concurs nacional

Mollet del Vallès, Santa Maria de Palautordera

El molletà Jordi Palacios ha estat un dels dotze finalistes de la tercera edició del Concurso Nacional de Pintores Distinguidos de Automoción.

Palacios, del taller Folgado Plancha y Pintura de Santa Maria de Palautordera va presentar tres treballs: un Seat 600, un Renault 11 i un Ferrari F355 Spider. El jurat es va quedar amb el pintat del vehicle de la marca italiana, al qual va premiar incloent les imatges d'aquest Ferrari de l'any 1998 al calendari elaborat amb la dotzena de finalistes.

El mes d'octubre és el mes en què surt l'obra de Palacios i precisament era el passat octubre quan el molletà hauria d'haver assistit a Madrid per participar en aquest concurs d'abast estatal, on s'hauria d'haver enfrontat a la resta de finalistes amb diverses proves tant teòriques com pràctiques de l'art de pintar cotxes. La pandèmia, però, ha ajornat la celebració d'aquesta cita i a hores d'ara encara no hi té cap data fixada.

En un vídeo publicat pels organitzadors del certament, Jordi Palacios assegurava sentir-se "molt content i molt il·lusionat" per aquest premi, afegint-hi que "és molt gratificant, ja que el nivell dels concursants i dels treballs ha estat molt bo". Palacios també ha explicat a aquest mitjà que presentar-s'hi era "un repte personal" i que haver estat un dels escollits és "una gran satisfacció".

De petit ja es pintava les bicis

Un grup de Facebook amb companys del sector dels tallers va ser l'origen de la participació del molletà en aquest certamen. Arran d'una publicació, Palacios es va plantejar participar-hi en l'edició passada. Tanmateix, quan ho va veure li mancava poc temps per executar la tasca. Va pensar, però, en presentar imatges d'un Ford Fiesta que havia pintat i que el seu acabat havia agradat molt a qui l'havia pogut gaudir. Tanmateix, un dels requisits del certamen és precisament que l'obra no estigui publicada enlloc. Així que es va preparar amb temps per a l'edició d'enguany, en la qual assegura que li hagués fet més il·lusió que s'endugués el premi el Renault 11 o el Seat 600. D'aquest últim diu que el client li va portar directament del desballestador.

Palacios explica que és la primera vegada que es presenta a un certamen d'aquest estil i assevera que pintar vehicles és una vocació que té des de sempre: "De petit ja em pintava les meves bicicletes".

Edicions locals