Ivan Allué publica un llibre sobre el heavy metal

'Esa gran familia llamada heavy metal' és el nom del llibre

Cultura

L'escriptor i periodista, amb el seu nou llibre
L'escriptor i periodista, amb el seu nou llibre

Martorelles

L'escriptor martorellesenc Ivan Allué ha presentat recentment Esa gran familia llamada heavy metal, un llibre amb el qual es proposa trencar amb tots els tòpics del sector i que està disponible a Amazon des del gener.

Aquest és un llibre que sempre l'havia tingut al cap, des que va començar a escriure el 2012. El problema més gran amb el qual s'havia d'enfrontar era "acotar-ho i trobar la temàtica adequada, ja que el heavy metal és molt ampli". Fa un parell d'anys que Allué va començar "a agrupar una sèrie d'articles d'opinió que ja havia escrit i va ser quan vaig veure que ja tenia per un llibre". A mig camí entre un diari personal i un recull d'articles d'opinió, l'obra ofereix un particular punt de vista sobre l'escena rockera i metalera que tant apassiona a l'autor. "Aprofitant la pandèmia, i que tothom estava aturat i no hi havia concerts, vaig veure que era el moment ideal per llançar-lo", explica el martorellesenc.

Entre el contingut del llibre s'hi pot trobar una entrevista realitzada el 16 de desembre a Guillermo Izquierdo, del grup Angelus Apatrida, qui "explicava com estan vivint la situació de la pandèmia". També inclou una extensa galeria fotogràfica, amb tot d'instantànies fetes pel martorellesenc en la seva trajectòria a Metalcry. Allué assegura que "la gent que sigui propera al heavy se sentirà més identificada", però opina que aquest llibre és també "ideal per a algú que sigui aliè al heavy i vulgui conèixer-ho en profunditat".

Ivan Allué té una vinculació estreta amb aquest estil musical: escriu des del 2008 al web Metalcry.com, que es dedica a l'actualitat de la música heavy metal i del rock, amb notícies, entrevistes i reportatges, i canta al grup molletà Acendra. A banda d'això, ja ha publicat altres llibres com Sangtraït: Vint Anys Emprenyant Els Veïns, Rob Zombie: El Renegado Del Diablo, Mujeres, Rock & Heavy Metal… ¿Quién Dijo Sexo Débil? i Pura vida: la historia de Ktulu. A hores d'ara ja treballa en la seva cinquena obra, que serà un assaig sobre el heavy metal.

Edicions locals