Can Castellà, de Sant Antoni de Vilamajor, guardonada per Danone

La ramaderia vallesana ha rebut el guardó Ramaderia i Agricultura Regeneratives en la 10a edició dels Premis Ramaders de Danone

Economia

Can Castellà, de Sant Antoni de Vilamajor, guardonada per Danone
Can Castellà, de Sant Antoni de Vilamajor, guardonada per Danone

Sant Antoni de Vilamajor

La ramaderia SAT Can Castellà, de Sant Antoni de Vilamajor, ha estat guardonada per Danone amb el premi Agricultura i Ramaderia Regeneratives per ser pionera en l'ús d'eines tecnològiques que li han aportat millores en matèria d'eficiència i sostenibilitat. El reconeixement s'emmarca en la 10a edició dels Premis Ramaders de Danone amb el lema Compromesos pel futur de les granges familiars, sostenibles i locals, en què la companyia reconeix les millors granges amb què col·labora en termes de qualitat de producte, sostenibilitat (econòmica, social i mediambiental) i benestar animal.

Des de molt jove, Josep Serra, al capdavant de Can Castellà, tenia clar quin seria el seu camí, és per això que des dels 14 anys es va involucrar en les tasques de la granja. Amb el suport del seu pare Josep, que no ha deixat de compartir-li la seva experiència i la col·laboració del seu germà Toni, en Josep ha sabut implementar la tecnologia necessària per fer una granja pròspera. "Volem agrair el premi que ens lliuren el dia d'avui. Danone ens ha acompanyat en la transformació de la granja, amb la intenció de fer més eficient el nostre treball i al mateix temps de cuidar les nostres vaques i al medi ambient", diu Serra, qui afegeix "estem molt contents de rebre aquest reconeixement que ens impulsa a seguir endavant".

Aquest any Danone ha volgut posar en valor a les granges amb les quals col·labora des de fa diverses dècades. Per això, la granja Can Magret SL, de Peralada, ha guanyat el premi Antiguitat. A més, vuit granges més de l'Estat també han estat guardonades.

Per a la concessió dels premis es tenen en compte aspectes de la llet i de la granja, com per exemple, mantenir un estàndard de qualitat de llet alt durant cada mes de l'any. D’altra banda, també es tenen en consideració els millors resultats de les avaluacions de Benestar Animal respecte als anys anteriors, reducció de les emissions de CO2 i projectes de millora de la granja, així com bones pràctiques agrícoles.

El compromís de Danone és que el 2025 el 100% de la llet amb la qual es produeixen els seus iogurts procedeixi de granges de relleu generacional. Actualment, cada dia arriben a les fàbriques 850.000 litres de llet procedent de granges de proximitat.

Edicions locals