Bosch anuncia el tancament de la planta de Lliçà d'Amunt amb 336 treballadors

La UGT denuncia que la multinacional alemanya ha actuat 'amb bruetat" malgrat els esforços de la plantilla per fer viable la fàbrica

Economia

La planta de Bosch a Castellet i la Gornal tancarà a finals d'any
La planta de Bosch a Castellet i la Gornal tancarà a finals d'any | ACN

Lliçà d'Amunt

La direcció de la planta de Boch a Lliçà d’Amunt ha comunicat avui a la representació legal dels treballadors la seva intenció de tancar aquesta fàbrica. Sumat al tancament de la planta de Castellet i la Gornal, anunciat el setembre i que suposa el final de la planta el novembre de 2021, la UGT assegura que suposa l'acomiadament de 600 persones a Catalunya (les 300 de Castellet i 336 més de Lliçà). 

UGT FICA de Catalunya denuncia que la multinacional alemanya ha actuat "amb crueltat, duent a terme una política insolidària i egoista molt lluny dels valors que com a fundació defensa". Des de fa anys, les plantilles de les fàbriques de Lliçà i Castellet han dut a terme esforços –congelacions i reduccions salarials, reduccions de plantilla, etc.– per tal de fer més atractiva la continuïtat i l’activitat industrial d’aquests centres. "Bosch no ha sabut donar valor a aquests esforços i ha tirat pel dret amb una deslocalització sense escrúpols, la seva principal opció de negoci", exclama la UGT, que considera que la multinacional ha quedat en mans d’una "nova gerència de tecnòcrates que, amb gran hipocresia, no han tremolat a l’hora de prendre una decisió com aquesta, acabant amb la darrera gran empresa d’aquesta envergadura del sector del metall a la comarca del Vallès", lamenta el sindicat.

"El grup Bosch ha aprofitat la pandèmia mundial per treure’s de sobre centenars de famílies, demostrant que la seva política industrial només es mesura pels beneficis a curt termini, per a poder reinvertir-los en altres àrees on obtenir més beneficis, sense importar-los ni el més mínim l’impacte social que poden comportar les seves decisions dràstiques a curt i mig termini. 

Amb la decisió comunicada avui, el grup alemany transferirà la producció que estava assignada a la planta del Vallès a Wroclaw (Polònia), "una deslocalització sense pal·liatius".

Edicions locals