Un brot de coronavirus afecta 89 persones a la presó de Quatre Camins

La Central Sindical Independent i de Funcionaris assegura que és el centre penitenciari de l'Estat que ha tingut més casos tant d'interns com de funcionaris

Societat

Roca del Vallès, laACN

El brot de coronavirus al Centre Penitenciari Quatre Camins afecta actualment 89 persones, segons les darreres dades facilitades pel Departament de Justícia. D'aquests casos positius, 78 persones es troben al mòdul 4; quatre a la infermeria del centre penitenciari i 7 a la Unitat Sanitària Covid de Puig de les Basses.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) acusa la direcció del centre de comportar-se "de manera negligent" des del principi de la pandèmia i assegura que és la presó de l'estat espanyol que més casos ha tingut tant entre els interns com els funcionaris. El CSIF sol·licita el cessament de la direcció per "incapaç, insensible i allunyada de la realitat" i exigeix protegir els treballadors i els interns.

En un comunicat enviat aquest dijous, el CSIF exposa que, davant del brot a Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), la direcció del centre i la Secretaria de Mesures Penals es neguen a fer proves als funcionaris per no considerar-los contactes estrets. Per al sindicat, això és "inaudit".

El sindicat explica que des de l'inici de la pandèmia ha sol·licitat revisar les decisions que s'han pres per la direcció del centre, ha presentat denúncies davant d'Inspecció de Treball i ha registrat escrits al Departament de Justícia i a la Secretaria de Mesures Penals. Segons recullen en el comunicat, la resposta ha estat "mirar cap a un altre costat".

Edicions locals