Joan Laporta guanya les eleccions del Barça a Víctor Font

El granollerí ha estat la segona candidatura més votada amb el 29,99% dels vots

Esports

Joan Laporta guanya les eleccions al Barça a Víctor Font
Joan Laporta guanya les eleccions al Barça a Víctor Font | Víctor Font

Víctor Font no serà el nou president del FC Barcelona. Amb el 100% dels vots escrutats, la candidatura del granollerí ha estat la segona més votada amb 16.679 vots, que suposa el 29,99% dels participants. La candidatura que ha guanyat les eleccions àmpliament ha estat la de l'expresident Joan Laporta, que ha rebut  30.184 vots, el 54,28% dels 55.611 socis i sòcies que han votat en aquests comicis. Toni Freixa ha rebut 4.769 vots (8,58%). En total també s’han comptabilitzat 351 vots en blanc i 3.628 vots nuls, un xifra superior a la que ha estat habitual en anteriors eleccions i que es la incidència del vot per correu.

Abans que s’iniciés la jornada electoral, 20.663 socis i sòcies ja havien exercit el seu dret a vot per la modalitat de vot per correu, que per primera vegada s’incorporava en unes eleccions a la Presidència, però aquests vots s’havien de validar comprovant que haguessin incorporat el pertinent i obligatori certificat de votació. Comptant que van ser 22.811 els inscrits en la modalitat per correu, que no podien votar presencialment en la jornada electoral d’aquest 7 de mars, el cens electoral presencial quedava reduït en 87.479 socis i sòcies, dels quals 78.987 havien de votar a Barcelona i la resta en alguna de les seus territorials restants (Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra). 

El granollerí ha felicitat Joan Laporta en una entrevista a TV3 i ha encaixat la derrota, amb esportivitat. "Felicitem el guanyador. Els resultats són lluny del que volíem. Hem estat treballant de valent per guanyar les eleccions i aquests no són els resultats que volíem, però volem agrair als milers de barcelonistes que ens han fet confiança avui", ha dit Víctor Font, que ha reconegut, que ha estat complicat lluitar per la presidència contra Joan Laporta perquè "lluitàvem contra un expresident molt conegut". El granollerí admet que la candidatura que encapçalava ha posat una llavor entre els socis i sòcies del Barça i no descarta torna a presentar-se. "Nosaltres hem de seguir treballant amb tota l'honestedat, però ens hem de posar a disposició del club i intentar ajudar en tot el que podem", ha dit. 

 

Una candidatura, granollerina

L'empresari granollerí comptava amb noms granollerins destacats dins de la seva candidatura, com el regidor d'Esports de Granollers i exjugador del BMG, Álvaro Ferrer; el director esportiu del CB Granollers, Toni Jané, i Juli López, proposat com a director general d'esports del FC Barcelona.

Edicions locals