Canovelles proposa un aplaudiment massiu coincidint amb el primer aniversari del confinament

L'Ajuntament demana a la ciutadania que dissabte surti als balcons a les 20 h per agrair la feina de les persones que lluiten contra la Covid-19

Societat

Canovelles

L’Ajuntament de Canovelles proposa tornar a fer un aplaudiment massiu aquest dissabte, 14 de març, a les 20 hores. L’acció, que arriba quan es compleix un any de la declaració de l’estat d’alarma, pretén agrair la feina de totes les persones que han treballat per lluitar contra la covid-19, tal com es feia ara fa un any durant el confinament total.

"Malauradament, durant aquests dotze mesos s’ha hagut de lamentar la mort de moltes persones i molts negocis s’han vist abocats al tancament. El personal sanitari s’ha deixat (i es deixa) la pell per salvar vides, mentre els sectors essencials han apujat la persiana cada dia, tot i l’exposició al virus. La ciutadania, en el millor dels casos, ha superat el confinament domiciliari i, en el pitjor, ha patit la malaltia o la pèrdua d’éssers estimats", argumenta el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament destaca que els serveis públics, la solidaritat i les iniciatives veïnals han estat claus per superar els moments més durs d’aquest últim any. Així, un any després de la declaració de l’estat d’alarma, des de l’Ajuntament es proposa repetir una de les accions que va sorgir de manera espontània durant el període de confinament domiciliari.

Alhora, el consistori fa una crida a la responsabilitat, especialment tenint en compte la proximitat de la Setmana Santa. "Cal que la ciutadania compleixi amb les mesures vigents de prevenció contra la covid-19 i eviti riscos innecessaris. S’han fet molts esforços per controlar la situació i ara cal que siguem responsables per no tornar enrere", alerta.

Edicions locals