Canovelles estrena un espai virtual didàctic sobre la història i el patrimoni local

Està dirigit especialment a la comunitat educativa amb l'objectiu de fomentar el sentiment de pertinença al poble

Cultura, Societat

Canovelles estrena un espai virtual didàctic sobre la història i el patrimoni local
Canovelles estrena un espai virtual didàctic sobre la història i el patrimoni local | Ajuntament de Canovelles

Canovelles

Canovelles compta amb un espai virtual didàctic sobre la història i el patrimoni del municipi. Aquest recurs, dirigit principalment a la comunitat educativa, està inclòs al web del Centre d’Interpretació de Canovelles, concretament a l’apartat anomenat Espai didàctic, i ofereix al professorat la possibilitat d’accedir a materials que facilitin la seva tasca docent i que puguin adaptar a les seves necessitats.

L’objectiu principal del projecte és donar a conèixer la cultura i el patrimoni de Canovelles entre els infants i joves, amb la intenció de reforçar el sentiment de pertinença i la identitat de Canovelles.

Així, i a través d’una clau d’accés, el professorat disposarà de quaderns d’exercicis adaptats als diferents cursos educatius, plantilles amb activitats i informació sobre les diferents etapes històriques. A més, també disposen de la Guia del mestre, on es detallen les competències bàsiques i els objectius del projecte. D’altra banda, l’espai també inclou vídeos explicatius, oberts a tothom, i la visita virtual en 3D de la Domus d’Olivet i l’església de Sant Fèlix.

El material que s’inclou dins l’espai didàctic ha estat treballat amb el grup de recerca de Didàctica del Patrimoni de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu que aquest sigui fàcilment entenedor i útil per a la comunitat educativa. A més, l’espai pretén ser viu i ampliable, obert a la possibilitat de créixer i amb les aportacions de la comunitat educativa i el veïnat de Canovelles.

La iniciativa sorgeix després que la situació sanitària provocada per la pandèmia obligués inicialment a suspendre les visites presencials al Centre d’Interpretació, situat a Can Palots. Aquest fet, juntament amb la voluntat de crear maletes didàctiques que continguessin informació sobre les diferents etapes de la història de Canovelles, ha portat al Servei Municipal de Cultura a adaptar-se a la nova realitat i traslladar els materials fins ara físics a una plataforma virtual.

Edicions locals