El projecte Reciclos s'estén a Canovelles amb 80 QR als contenidors grocs

Ecoembres ofereix un sistema de recompensa, de manera que per reciclar llaunes i ampolles de plàstic es poden obtenir premis sostenibles i socials

Societat

El projecte Reciclos s'estén a Canovelles amb 80 QR als contenidors grocs
El projecte Reciclos s'estén a Canovelles amb 80 QR als contenidors grocs | Ajuntament de Canovelles

Canovelles

El sistema Reciclos, un sistema de devolució i recompensa per reciclatge desenvolupat per Ecoembes i que ja està implantat a Granollers, s'ha estès a Canovelles, de manera que més de 16.800 veïns i veïnes del municipi podran obtenir premis sostenibles i socials en reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes en els 80 contenidors grocs situats a la via pública.

Així, des de dimarts, Canovelles s'ha convertit en un dels municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper, mentre segueixen fomentant la circularitat dels envasos, contribuint a donar-los una nova vida.

Els més de 16.800 veïns i veïnes de Canovelles podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 80 contenidors grocs dels carrers del municipi als quals se'ls ha incorporat tecnologia (un codi QR) i obtenir recompenses en fer-ho.

Per fer ús de Reciclos, els ciutadans només han de registrar-se a la webapp app.reciclos.com, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar, dipositar-lo a un dels contenidors grocs i escanejar el codi de barres del contenidor. En fer-ho obtindran punts denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Entre aquests incentius, hi ha productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Canovelles, com contribuir a la construcció d'aparcaments per a bicicletes en els voltants dels col·legis del municipi.

Així, l’usuari pot bescanviar els punts Reciclos per participar en sortejos setmanals de productes com patinets, o bé donar-los al projecte col·lectiu per assolir els repte d’instal·lar aparcaments de bicicletes a les escoles del municipi, el primer projecte que es durà a terme a Canovelles.

A més, Reciclos vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus d'envasos. Per aquest motiu, estableix un límit setmanal a les llaunes i ampolles de plàstic de begudes pels quals els ciutadans obtenen punts en reciclar.

El sistema va ser presentat a la plaça de la Joventut, al costat d'un dels contenidors grocs del municipi que ja incorporen aquesta tecnologia. Hi van assistir Emilio Cordero, alcalde de Canovelles; Francesc Sánchez, regidor d'Espais Públics i Servei de l'ajuntament; Albert Camps, president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental; Ignasi Valls, gerent del Consorci per la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i Xavier Balagué, gerent d´Ecoembes a Catalunya.

Durant l'acte, Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, afirmava que “la implantació d’aquest sistema ha de servir per fomentar el reciclatge, una de les assignatures pendents del nostre municipi, i alhora ens ofereix l’oportunitat de dur a terme projectes col·lectius i sostenibles gràcies a l’esforç i la col·laboració de tota la ciutadania”. En aquest sentit encoratgem als veïns a participar-hi per tal d’assolir ben aviat el primer repte, l’aparcament de bicicletes”.

Per la seva banda, el gerent d'Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, destacava que "gràcies a Reciclos, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Canovelles a través de les recompenses que obtenen en reciclar. És la primera vegada que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. Reciclos, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat".

Edicions locals