[Vídeo] Pau Ribes i Íngrid Julià, millors esportistes de les Franqueses

Els guardons s'entreguen durant un programa de televisió emès per VOTV

Esports

Pau Ribes i Íngrid Julià, millors esportistes de les Franqueses
Pau Ribes i Íngrid Julià, millors esportistes de les Franqueses

les Franqueses

Pau Ribes, del CN Les Franqueses, i Íngrid Julià, del Sweetrade Bowling Club LF, han estat els millors esportistes de les Franqueses durant el 2020. Divendres passat, l'Ajuntament de les Franqueses va lliurar els guardons dels millors franquesins durant un programa de televisió emès per VOTV.  La Gala de l'Esport ha servit també per agrair al món de l'esport del municipi l'esforç realitzat durant un any marcat per la Covid-19 que ha obligat a suspendre competicions, entrenaments i a canviar la manera de viure la pràctica esportiva.

Pau Ribes va destacar el 2020 formant part de l'equip duet mixt lliure i tècnic a les World Series French Open de natació sincronitzada aconseguint la medalla d'or. "Ha estat un any inusual, de canvis per tothom i ens hem hagut d'adaptar", va dir Ribes, que es marca com a objectiu per aquest 2021 l'Europeu. A més, el sincronista del CN Les Franqueses va tenir un missatge per la igualtat: "Encara veien l'esport com a gènere, malauradament, i una mica la meva lluita és aquesta: qualsevol persona pot practicar qualsevol esport". 

Íngrid Julià és una de les dones més destacades de l'Estat representant Espanya en diferents campionats, com ara el Mediterrani, la Copa de Campions d'Europa o el Campionat Iberoamericà, i a més, va guanyar un bronze per equips d'Europa. "Ha estat un any horrorós amb entrenaments a casa. Físicament, s'ha pogut fer, però les boleres han estat tancades", recordava Julià, que confia que la situació millori: "ara tenim pendent el Campionat d'Europa al juny a Finlàndia". 

El futbol, protagonista als premis d'equip

El millor equip masculí va ser el primer equip del CF Les Franqueses, que va assolir l'ascens a la Primera Catalana i suposa el seu debut a la màxima categoria de la federació catalana. "Mai ho tens com un objectiu l'ascens, però accedir a la Primera Catalana en l'any del 75è aniversari del club ens enorgulleix moltíssim", va explicar el tècnic, Manolo Parralo. En la categoria femenina, el millor equip va ser el juvenil A del CE Llerona, que encadena dos anys pujant de categoria i ja militen en la màxima divisió catalana. Una de les claus és pensar en tota la feian que hi ha darrere, no només els dos anys que portem pujant de categoria. És important la feina del club que ha fet de manera progressiva i sense pressa", va dir un dels responsables, Aarón Pérez. 

La resta de guanyadors han estat en categoria promoció Víctor Palacios, del Club Esportiu Karate Nokachi, i Martina Lagares, del CN Granollers; en formació, Jordi Camp, de l'equip Montesa Talent School-Trial, i Iona Lobato, del Karate Nokachi; i en l'absolut, Pau Ribes, del CN Les Franqueses, i Íngrid Julià, del Sweetrade Bowling Club LF. Pel que fa al millor entrenador, ha estat Adrià Maymó, del Patronat Municipal d'Esports de la secció d'handbol. 

A més, s'han homenatjat quatre entitats per la seva activitat durant l'any 2020 a la Societat de Caçadors; el Bellavista Milán, el Club tennis Els Gorchs i l'AE Veterans Bellavista Milán. 

Durant la gala televisiva, l'alcalde Francesc Colomé no va poder ser-hi físicament en estar confinat, però es va mostrar content per reconèixer els millors esportistes tot i l'any pandèmic. "Entreguem diversos guardons, però no hi som tots els que haurien de ser. Només hi ha els premiats, però cal remarcar la feinada dels tècnics per fer possible aquesta gala; a les famílies dels esportistes; i als mateixos esportistes. Fer esport és constància i dedicació, però enguany ho heu superat perquè heu hagut de canviar els llocs d'entrenament, per alguns casos el menjador de casa", deia Colomé, qui destacava la tasca de les 41 entitats esportives del municipi. Tanmateix, la regidora d'Esports, Montse Vila, destacava l'esforç de les entitats esportives "perquè d'alguna manera continuen vives i dins de projectes". 

 

 

Edicions locals