El Consell Comarcal i 16 municipis de la comarca impulsen el projecte Treball, Talent i Tecnologia

La proposta pretén acompanyar les empreses del sector alimentari en la transformació digital

Economia

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i setze municipis de la comarca han impulsat conjuntament el projecte Treball, Talent i Tecnologia en la cadena de valor de l'alimentació. La proposta s'adreça a les empreses d'aquest sector amb l'objectiu d'acompanyar-les en la transformació digital.

El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d’aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora. El projecte s’executarà durant els anys 2021 i 2022 a través de diverses línies d’actuació entre les quals destaca la necessitat d’establir aliances amb els agents del territori.

En aquest sentit, es preveu col·laborar amb la UEI per facilitar a les empreses les eines necessàries per implementar la intel·ligència artificial i la realitat virtual i augmentada als processos de producció. Així mateix, es preveu col·laborar amb Pimec per realitzar les diagnosis i acompanyaments a les empreses.

Precisament, una de les primeres actuacions del projecte és fer una diagnosi de maduresa digital de les empreses de la cadena de valor de l’alimentació, i dels principals reptes en termes de transformació tecnològica d’aquest sector, amb especial èmfasi en els reptes del talent o les persones, en col·laboració amb la consultora Lead to Change, liderada per Xavier Marcet.

Un pressupost de mig milió d'euros

Treball, Talent i Tecnologia disposa d’un pressupost total de 513.759,04 € i és finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023”. A més, compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT) que des de l’any 2018 impulsa el Pla Estratègic de Promoció Econòmica de la comarca.

Els 16 municipis participants són Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès i està coordinat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat.

Edicions locals