Neix el Club Twirling amb esportistes internacionals

El club iniciarà al maig la competició territorial per accedir a la fase final de l'Europeu

Esports

Neix el Club Twirling amb esportistes internacionals
Neix el Club Twirling amb esportistes internacionals

les Franqueses

El Club Twirling Les Franqueses es va crear en ple confinament, al juny, i des d'aleshores no ha parat de créixer. Si bé es va fundar amb una desena de noies, ara ja arriba a la trentena. El twirling té com a base la gimnàstica artística i incorpora el bastó, que feien servir les majorets. La nova entitat franquesina està liderada per Aida González, de 25 anys i veïna de les Franqueses, que va fundar el club amb Alba Merino.

Totes dues fundadores comparteixen un passat esportiu amb el Twirling La Torreta, i González hi va ser una esportista destacada amb quatre medalles de bronze a l'Europeu –tres en parella amb Judith Berruezo i una en individual– i un sisè lloc al Mundial. "L'acceptació a les Franqueses està sent molt bona. Ja feia temps que volia crear un club propi i al juny ens vam decidir. Sóc de les Franqueses i sempre se m'ha tractat molt bé com a esportista i tenia ganes de fer-ho aquí", explica Aida González, que està molt contenta de posar en marxa el club franquesí: "des dels sis anys he competit amb el twirling, el 2019 va ser la meva última temporada i aleshores vaig decidir que volia apostar-ho tot per la formació".

El club iniciarà al maig la competició territorial per accedir a la fase final de l'Europeu, que tindrà lloc a Croàcia a la tardor. "Farem tres jornades al maig i tenim serioses opcions de classificar algunes nenes en la fase final", considera González, que aspira, fins i tot, al Mundial del 2022 amb quatre participants amb les cadets Sara Cano i Iris Márquez; la infantil, Martina Lupiáñez, i la júnior Judith Pujulà. "Tenim esportistes de nivell avançat, però també som un club obert per iniciar-se. Som competitives, però el més important és que les nenes siguin felices. Si després poden fer podis internacionals, perfecte, però fins a on elles se sentin més còmodes", explica l'entrenadora responsable, que fa de tècnica juntament amb Merino, Berruezo i Cristina Ruiz.

Els entrenaments del nou club tenen lloc entre setmana a l'Escola Colors i els caps de setmana al pavelló municipal.

 

Edicions locals