Tremosa: 'El Govern treballa per mantenir el Circuit com una seu fixa del calendari de la Fórmula 1'

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat vol 'negociar contractes de més llarg abast quan la situació es normalitzi'

Esports

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa
El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa | Circuit de Barcelona-Catalunya

Montmeló

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, ha garantit avui durant l'acte de presentació de la Fórmula 1 Aramco Gran Premi d'Espanya 2021 que “el Govern de Catalunya donarà tot el seu suport perquè la Fórmula 1 segueixi al Circuit de Barcelona-Catalunya”. Ho ha dit per esvair qualsevol dubte davant la rumorologia d'alguns mitjans internacionals que apuntaven que hi havia grans premis que podrien rotar el pròxim any per l'entrada de Miami al calendari del 2022: “L’interès del Govern és mantenir el Circuit de Catalunya-Barcelona com a seu fixa de la F1”, ha afirmat Tremosa. 

En la presentació del Fórmula 1 Aramco Gran Premio de España 2021, que se celebrarà sense públic a les instal·lacions de Montmeló els dies 7, 8 i 9 de maig, Tremosa ha remarcat la importància de “salvar la continuïtat del GP de F1 a casa nostra”. “Si surts del calendari no saps quan hi podràs tornar a entrar: cada cop hi ha més ciutats, regions i països que saben l’extraordinari impacte i potencial que té un esdeveniment d’aquestes característiques”, ha explicat.

El Circuit de Barcelona-Catalunya, que enguany celebra el seu 30è aniversari, acollirà per 31a vegada consecutiva un Gran Premi de F1. “No podíem perdre aquesta continuïtat; hem d’aprofitar aquests 30 anys de bona feina per seguir mantenint una posició privilegiada, i mantenir Barcelona com una cita fixa al calendari”, ha assegurat el conseller. Per això, ha anunciat la voluntat de “negociar contractes de més llarg abast quan la situació es normalitzi”, ja que enguany tant els entrenaments com la cursa se celebraran sense públic a causa de la Covid-19. Per contenir la pandèmia, també es mantindran estrictes mesures de seguretat per a les 2.000 persones, entre pilots, equips i organització, que participaran en l’esdeveniment. L’any passat es van fer 5.467 tests PCR a pilots, equips i personal en una setmana, tots amb resultat negatiu.

Tremosa també ha posat en valor la col·laboració publicoprivada “que a Catalunya posem en pràctica en molts àmbits, també en l’esportiu, i que és un model d’èxit”. El conseller ha recordat que per cada euro públic que s’inverteix al Circuit, es genera un retorn al PIB d’entre 7 i 10 euros que beneficia tant Montmeló com els municipis de l’entorn, Barcelona i el conjunt de l’economia catalana. “El Circuit i Fira de Barcelona són dos exemples molt clars, en termes d’anàlisi cost-benefici, que un euro públic ben invertit i gestionat en pot generar molts més”, ha resumit.

En l’acte de presentació també hi han pres part el president del RACC; Josep Mateu; l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; l’expilot de F1 Pedro Martínez de la Rosa; el pilot provador de Ferrari Marc Gené i la pilot de Formula Regional European by Alpine Belén García.

 

Edicions locals