Es presenta el Gran Premi de la Fórmula 1 del Circuit, que no tindrà públic

La quarta cita de la gira mundialista se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya del 7 al 9 de maig a porta tancada

Esports

Es presenta el Gran Premi de la Fórmula 1 del Circuit
Es presenta el Gran Premi de la Fórmula 1 del Circuit

Montmeló

El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per donar la benvinguda un any més al Campionat del Món de Fórmula 1. Prova d'això ha estat la presentació d'avui de la 31a edició de la Fórmula 1 Aramco Gran Premi d'Espanya, que tindrà lloc del 7 al 9 de maig sense públic. 

El conseller d’Empresa i Coneixement i president del Circuit, Ramon Tremosa, ha garantit avui que “el Govern de Catalunya donarà tot el seu suport perquè la Fórmula 1 segueixi al Circuit de Barcelona-Catalunya”. “L’interès del Govern és mantenir el Circuit de Barcelona-Catalunya com la seva seu fixa de l’F1”, ha afirmat. Ramon Tremosa ha remarcat la importància de “salvar la continuïtat del GP d’F1 a casa” aquest 2021. “No podíem perdre aquesta continuïtat; hem d’aprofitar aquests 30 anys de bona feina per seguir mantenint una posició privilegiada, i mantenir Barcelona com una cita fixa en el calendari”, ha dit. També ha anunciat la voluntat de “negociar contractes de més llarg abast quan la situació es normalitzi”.

El director del Circuit, Josep Lluís Santamaría, ha volgut destacar dos dels aspectes que incideixen directament sobre aquest Gran Premi. En primer lloc, ha parlat de la novetat de l’edició, i és que enguany “els pilots es trobaran amb un Circuit diferent que presenta una nova configuració del revolt 10”. També ha posat en relleu “la presència novament de dos pilots de casa en la categoria reina, Fernando Alonso i Carlos Sainz”. En segon lloc, el director del Circuit ha fet referència a la dificultat de celebrar un esdeveniment esportiu d’aquesta envergadura amb totes les condicions de seguretat. “Organitzar un esdeveniment així és molt complicat, i l’equip del Circuit creix quan se celebra un Gran Premi, fins i tot sense públic. En total, unes 3.000 persones entre equips i personal d’organització del Circuit”, ha compartit.

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, ha volgut “agrair a l’equip del Circuit tots els esforços. Encara que en una situació bastant diferent de la normal, sense públic, podem estar satisfets en dir que no s’ha deixat de celebrar el Gran Premi. Aquest és un èxit que porta donant-se durant 30 anys i que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre entitats com la Generalitat de Catalunya, el RACC i l’Ajuntament de Montmeló, entre altres”.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat el compromís de Barcelona amb el Circuit, que porta el nom de la ciutat com expressió de la seva solidaritat amb Montmeló i els municipis veïns i amb el conjunt de la regió metropolitana. “Barcelona contribueix a la seva projecció internacional i ha d’afavorir el desenvolupament d’activitats culturals, esportives i econòmiques a la zona”. Collboni ha ressaltat “el manteniment d’aquest compromís per part de Barcelona, que continuarà aportant la seva marca, exercint la seva capitalitat i la seva solidaritat, amb la seva aportació econòmica”. Finalment ha reiterat el seu compromís amb la indústria del motor, molt arrelada al territori i en ple procés de transformació, al qual ha volgut enviar un missatge d’esperança de cara al futur.

Josep Mateu, president del RACC, s’ha mostrat molt il·lusionat amb la celebració, un any més, del Gran Premi de casa. “Estic encantat, especialment després d’un any difícil. L’F1 és important per a l’afició, per al territori, per a la imatge del país… A més, es tracta de la prova mundialista número 100 del club, la qual cosa em fa encara més il·lusió. Esperem que enguany tinguem una gran cursa, i que això tingui la seva continuïtat”, ha compartit.

Encara que no presencialment, José Manuel Franco també ha participat en l’acte. El president del Consejo Superior de Deportes ha declarat voler “donar suport a aquesta cita ineludible en el calendari mundial, que col·loca al nostre país en el focus de l’atenció. Gràcies a gestors esportius com els del Circuit, que fan possible que encara amb aquestes circumstàncies es pugui continuar gaudint de l’esport. Desitjo tota la sort del món també als nostres pilots, Fernando Alonso i Carlos Sainz”.

A nivell esportiu, tant Marc Gené com Pedro Martínez de la Rosa han coincidit en els seus punts de vista respecte al que es pot esperar del Fórmula 1 Aramco Gran Premi d'Espanya

Pedro de la Rosa ha dit que “tenir un GP de casa ja és apassionant però aquesta vegada tenim un producte genial. Novament, dos pilots de casa i una temporada que és un regal, en la qual no se sap qui guanyarà. És la primera vegada en l’època híbrida dels últims 7 anys que això succeeix, i podria ser la segona etapa daurada per a l’automobilisme espanyol a l’F1”.

Marc Gené, per part seva, ha compartit emocionat que “els dilluns després d’un Gran Premi es torna a parlar molt d’F1. A més del retorn d’Alonso, el rendiment de Carlos està sent molt bo. Crec que a Ferrari tenim la millor parella de pilots i podrem quedar bé en la classificació de constructors gràcies a, entre altres coses, la regularitat de Carlos”.

Belén García, també present, rodarà amb el Formula Regional European Championship by Alpine al Circuit, com a campionat de suport que acompanya a l’F1. La pilot local espera exercir un gran paper a casa, malgrat un inici de temporada complicat. “La primera cursa va ser difícil, després de molt de temps d’aturada i sense poder fer els entrenaments previs. Ara he recuperat la passió per les curses i ser aquí, on pràcticament he nascut, és tot un honor”, ha afirmat.

Edicions locals