Caigudes de Pol i Aleix Espargaró al Gran Premi de Catalunya

Pol Espargaró sentia que havia estat "una cursa frustrant" i Aleix Espargaró estava "decebut amb el resultat final"

Esports

Aleix Espargaró al Circuit
Aleix Espargaró al Circuit | Aprilia

Mala sort per als germans granollerins, Pol Espargaró (Repsol Honda) i Aleix Espargaró (Aprilia). Els dos pilots vallesans arribaven al gran premi de MotoGP de casa, al Circuit, i tots dos, han marxat amb sentides caigudes, que han provocat l'abandonament dels dos germans davant els prop de 20.000 aficionats que han pogut gaudir de MotoGP al circuit montmeloní. 

El primer germà a caure ha estat Pol Espargaró, que ha anat a terra quan ha perdut el control de la motocicleta quan tan sols s'havien completat quatre voltes de la cursa. "Ho estem passant malament, hem caigut en cursa. Hem escollit un neumàtic dur, que era el millor, donades les condicions que hem vist avui, però hem estat lluitant i hem anat perdent temps. Ha estat una cursa frustrant, però hem de mantenir una actitud positiva i segur treballant. Hem de canviar la situació, encara queda més de la meitat del campionat. Demà hi ha un test i estem buscant solucions", deia en acabar la cursa Pol Espargaró.

Pel que fa Aleix Espargaró, ha caigut just quan lluitava per situar-se dins dels sis millors classificats, contra Marc Márquez, jOhann Zarco i Jack Miler. Quan s'havien completat onze voltes, el tren davanter de la seva Aprilia s'ha tancat. "Crec que l'elecció del neumàtic del darrere tou ha estat l'adequada, també perquè durant l'escalfament no em vaig sentir gens bé. A la carrera he pogut ser competitiu, he perdut una mica de temps respecte a Marc i Maverick, tot i que les coses anaven com estava previst. Malauradament en aquesta pista, amb poca adherència, és difícil aprofitar la velocitat de l'Aprilia. La temperatura de la part davantera, quan el vaig empènyer a la corba 10 vaig lliscar. Estic decebut amb el resultat final, i demano disculpes als nois de l'equip, però no amb l'actuació. En aquesta pista on lluitem, havia de ser un cap de setmana encoratjador", explicava Aleix Espargaró. 

Aleix Espargaró és 8è, amb 44 punts, de la classificació general de MotoGP; i Pol és 12è amb 29. La pròxima cita del mundial tindrà lloc del 17 al 20 de juny al Gran Premi d'Alemanya. 

Edicions locals