Belén García: 'Si hi hagués hagut alguna volta més, podria haver recuperat el tercer lloc'

La pilot vallesana frega el podi en el seu debut a les W Series al circuit austríac de Red Bull Ring 

Esports

Belén García: 'Si hi hagués hagut alguna volta més, podria haver recuperat el tercer lloc'
Belén García: 'Si hi hagués hagut alguna volta més, podria haver recuperat el tercer lloc' | W Series

Ametlla del Vallès

Belén García, nascuda a Granollers i veïna de l'Ametlla del Vallès, va estrenar-se a la primera cita de les W Series 2021 amb una quarta plaça al circuit de Red Bull Ring d'Àustria. La pilot va ser tercera en la fase de classificació i dissabte va lluitar entre les millors del campionat femení, tot i que va acabar en una meritòria quarta plaça i va ser la millor d'entre les debutants. 

La jove vallesana, de 21 anys, és una autèntica promesa de l'automobilisme i va demostrar ser-hi de les millors de la fórmula de màxima categoria d'entre les dones. Després que la temporada 2020 no es pogués córrer les W series per la Covid, García havia preparat l'últim any i mig a consciència per afrontar al màxim nivell la primera cita del 2021. De fet, divendres durant la sessió d'entrenaments va liderar durant uns moments la classificació dels 18 monoplaces, que per cert tots són iguals amb el Tatuus 7-318 de Fórmula 3. La de l'Ametlla sortia del tercer lloc a la graella de sortida, però una errada en una frenada li va fer caure fins al novè lloc de la cursa. Al tram final, va protagonitzar una èpica remuntada fins al quart lloc, quedant-se a sis dècimes de la tercera classificada. 

“Ha estat una cursa complicada. La sortida no va ser bona, però vaig aconseguir defensar la tercera plaça a Visser. Vaig ser bastant agressiva i crec que va funcionar. Després vaig intentar passar a la meva companya, però era complicat perquè ella també tenia bon ritme. Vaig intentar tirar bastant per trobar un forat perquè no em volia conformar amb el tercer lloc. No em va sortir bé. No coneixia aquestes rodes en cursa i vaig cometre una errada", explica Belén García, que es va refer en cursa. "Després vaig defensar el cos a cos posterior, em vaig veure forta. Després va entrar el Safety Car, vaig fer una bona segona sortida i vaig començar a fer un bon ritme. Vaig voler anar endavant i em vaig aprofitar de les lluites d'altres pilots per guanyar posicions. Si hi hagués hagut alguna volta més, podria haver recuperat el tercer lloc. Però estic contenta per com ha anat, tot i que també una mica decebuda per haver perdut el podi, però arribarà.  M'he demostrat a mi mateixa i a tothom que puc estar-hi, inclús sent la rookie en les W Series en la que és la meva segona temporada en monoplaces. He d'estar contenta i tornaré més forta per a les següents curses".

La pròxima cita de Belén García a les W Series serà el pròxim cap de setmana amb el Gran Premi d'Àustria, novament al Red Bull Ring.  

Edicions locals