La UVic i l'Ajuntament presenten l'ampliació del campus de la UGranollers

Aquest mateix any començaran les obres per rehabilitar l'edifici del polígon Palou Nord, a tocar de Can Muntanyola, que serà la seu de la universitat a la ciutat

Societat, Economia

L'antic supermercat Aldi, al polígon Palou Nord, es transformarà en la nova seu de la UGranollers
L'antic supermercat Aldi, al polígon Palou Nord, es transformarà en la nova seu de la UGranollers

La nova seu central del campus de la UGranollers, a l’espai que antigament ocupava el supermercat Aldi al polígon Palou Nord, va prenent cada vegada més forma. Dilluns, l’Ajuntament i la UVic presentaven el projecte de reforma de l’edifici, que es durà a terme durant el curs vinent amb l’objectiu que pugui entrar en servei el setembre de 2022.

Fa uns mesos, l’Ajuntament va tancar la compra de l’edifici per 1,5 milions d’euros. Ara, l’objectiu és adequar la nau i poder traslladar-hi tots els estudis que ara es fan en diversos equipaments, especialment a Can Muntanyola.

Segons explicava el regidor d’Obres, Albert Camps, el nou centre de la UGranollers ocuparà una superfície d’uns 1.300 metres quadrats, tots en planta baixa, i s’hi habilitaran quatre laboratoris de projectes, un laboratori brut, tres espais de coworking, una recepció, un despatx d’administració i serveis i dos magatzems. Tot plegat serà complementari al taller que hi ha a l’edifici de la Unió Empresarial i a l’aulari actual de Can Muntanyola, i a poc a poc s’aniran definint els usos de cada espai. A més, es renovarà la façana i es reurbanitzarà l’exterior amb parterres, una pista de pràctiques per als estudis d’Enginyeria de l’Automoció i un espai d’aparcament, amb dues places de càrrega per a vehicles elèctrics.

El projecte es licitarà aquest estiu, de manera que aquest mateix any es puguin adjudicar els treballs –que duraran poc més de sis mesos– i que l’inici del curs 2022-2023 ja es pugui fer a les noves instal·lacions. L’Ajuntament es farà càrrec de la remodelació, pressupostada en 866.584 euros, i després cedirà la instal·lació a la UVic, que en pagarà un lloguer mensual fins a cobrir el 50% de la inversió.

Element d’identitat

El regidor d’Educació, Francesc Arolas, es mostrava satisfet per l’aposta de la UVic per fer créixer el campus de Granollers, un creixement que el rector de la universitat, Josep Eladi Baños, preveia més important en el futur. “A la UVic tenim la vocació de vertebrar l’interior de Catalunya a partir del coneixement i del potencial de les ciutats mitjanes, i Granollers té un paper clau en aquest model”, deia Baños. El rector també valorava que els nous laboratoris donaran “un avantatge competitiu a Granollers respecte a altres ofertes”, i permetran millorar la qualitat dels estudis que s’hi imparteixen.

L’alcalde Mayoral, per la seva banda, recordava els èxits de la Xarxa C-17 en àmbits com el sanitari o el de les infraestructures, i reivindicava avenços en el vessant del coneixement. “Granollers té una vocació industrial important, i ha de ser part activa en la transformació del sector de l’automoció”, deia l’alcalde, qui també apuntava que “el campus universitari ja és un element d’identitat de la ciutat”.

Un campus consolidat

Pel que fa als estudis, des del 2017 la UVic-UCC imparteix a Can Muntanyola el grau d’Enginyeria de l’Automoció, que compta amb uns 120 alumnes, i al Centre Tecnològic i Universitari (CTUG) de Roca Umbert també hi imparteix el cicle formatiu de grau superior de Màrqueting i Publicitat. A més, ofereix un màster en Administració i Direcció d’Empreses, i altres cursos de formació contínua.

A partir del setembre, l’oferta formativa s’ampliarà amb dos nous estudis superiors vinculats al territori: un màster en motor de competició –relacionat amb l’activitat del Circuit– i un altre màster en realitat virtual i augmentada –tenint en compte el Centre Experimental de Realitat Virtual i Augmentada (CERVA) que impulsa la Unió Empresarial Intersectorial (UEI)–.

De fet, més a llarg termini, també està prevista l’ampliació del centre de serveis a les empreses Can Muntanyola amb una nova edificació nova just al costat de la seu actual, un nou edifici que pràcticament duplicaria les instal·lacions actuals de l'equipament i que podria acollir també més aulari per a la UGranollers.

Edicions locals