Salva Puig: 'La plantilla està tancada i fa patxoca'

El nou entrenador del KH-7 apostar per donar protagonisme a la base del club

Esports

Salva Puig: 'La plantilla està tancada i fa patxoca'
Salva Puig: 'La plantilla està tancada i fa patxoca' | BM Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

Salva Puig, de 41 anys i exjugador del BM Granollers, és el nou entrenador del KH-7 Granollers per a la temporada 2021-2022. El tècnic, de 41 anys, acumula cinc temporades d'experiència com a entrenador a la Unió Esportiva d'Handbol Calella i a la Unió Esportiva Sarrià, de la Divisió d'Honor de Plata masculina. 

Per primer cop, Puig agafarà les regnes d'un sènior femení, que admet fer-ho amb la màxima ambició. "L'handbol és handbol sigui femení o masculí. L'esport femení cada vegada està creixent més i les noies en l'àmbit tàctic i físic hi ha hagut una millora i desenvolupament molt gran. Tècnicament les noies han estat sempre bones i en algunes coses millors que els nois. Si hi ha diferències entre els nois i les noies? Evidentment, sí, hi ha matisos. Però no deixa de ser handbol", explicava dilluns durant l'acte de presentació Salva Puig, al costat del president Josep Pujadas. La tasca principal de Puig per aquests dies és centrar-se en el seu equip. "M'he mirat el meu equip, que com juga el Rocasa? Ara mateix no ho sé i ni m'interessa. Estic més al cas del que podem fer nosaltres, com som i com podem millorar. A partir d'aquí l'estudi del rival, tot i que ja sabem els equips més potents, com són Bera Bera, Rocasa, Málaga o Guardés", deia.  

L'entrenador admet que la plantilla està tancada, tot i que no descarta estar atents al mercat d'estiu. "Hem incorporat a la Carol i tenim un filial que també ha pujat de categoria, a més hi ha les noies juvenils No hem estar tancats al mercat perquè igual que ens podem fixar en noies de fora, ens podem venir a trucar a la porta. Hem de confiar en el que tenim i en les noies que venen per darrere. A mi em va fer debutar amb 16 anys Manolo Montoya, que era un risc extraordinari, però hem de ser valents, les hem de posar i s'han d'equivocar", explicava Puig, que remarcava estar "en un club formador, de jugadors i entrenadors, i la plantilla està feta i fa patxoca". 

L'entrenador català, format a la base del club, va ser jugador de primer nivell durant moltes temporades passant per equips com el FC Barcelona, el BM Valladolid, l'alemany Göppingen, el francès Fenix Toulouse i també va ser jugador del primer equip del BM Granollers, on va acabar la seva carrera esportiva. "Estic molt agraït d'estar aquí, de tornar a casa meva, crec que no he marxat mai. En cap de les etapes que he provat altres clubs, Granollers sempre ha estat casa meva i ho serà sempre", deia, que es referma en el compromís de donar sortida a la gent de la casa i, a més, va tenir paraules d'agraïment cap a l'exentrenador Robert Cuesta. 

Contracte d'una temporada

La vinculació amb Salva Puig i el KH-7 és d'una temporada. "L'acord és per aquesta temporada vinent  i el desig és que les coses vagin bé i que aquesta relació tingui una etapa d'any perquè les coses vagin agafant el ritme i els objectius que tenim amb l'equip", augurava el president del BM Granollers, Josep Pujadas, que Salva Puig recollia el testimoni, satisfet amb el contracte d'un any: "em centro molt en el dia a dia amb objectius a curt termini i el temps ens posarà en el lloc". 

Edicions locals