Ascens històric del CB Mollet a la Leb Plata

La federació espanyola comunica al club molletà l'ascens a la tercera màxima categoria del bàsquet estatal

Esports

| CB Mollet

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

El CB Mollet jugarà la pròxima temporada 2021-2022 a la Leb Plata, que és la tercera màxima categoria estatal. Segons ha informat el club molletà, la federació espanyola li ha comunicat avui dilluns a la tarda que ha aconseguit el desitjat ascens. L'equip molletà havia aconseguit la sisena plaça de la Lliga d'EBA en la fase final de Salou, que era una possible plaça d'ascens si algun equip renunciava. El termini d'inscripció dels equips a la Leb Plata va acabar divendres i, finalment, hi ha hagut renúncies, com ara el del CB Pardinyes, segons va confirmar SomMollet

"Pel club, per l'equip i per a mi és un fet històric i merescut. Ens hem guanyat a la pista pujar a la tercera màxima categoria estatal de bàsquet després d'un any complicat, amb fases d'ascens, i que tan sols hem perdut un partit. Crec que ens ho mereixem", explica l'entrenador del CB Mollet, Josep Maria Marsà, que ja ha planificat l'equip de la pròxima temporada amb la previsió de cinc incorporacions. 

L'ascens s'ha pogut confirmar per la bona feina esportiva amb la sisena plaça d'EBA i la renúncia d'un equip de Leb Plata, però també econòmicament. La directiva ha aconseguit els prop de 54.000 euros d'aval necessaris, que requereix la federació espanyola, i podrà comptar amb un pressupost d'uns 120.000 euros, tot i que encara queda concretar alguns contractes amb els patrocinadors perquè s'estava a l'espera de la confirmació de l'ascens. "Serem el sisè millor equip català, per davant nostre, hi ha els tres equips d'ACB, i tres de Leb Or. És una fita històrica per una ciutat com a Mollet", indica Marsà, que admet que a banda de la feina esportiva i econòmica, han rebut l'ajut de l'Ajuntament per l'ampliació del Pavelló de la Plana Lledó i la compra del nou enllumenat, les cistelles FIBA i el videomarcador. "Des del primer moment l'alcalde ens va trucar i es va interessar per les nostres possibilitats d'ascens. Estem molt contents perquè, tot i guanyar la plaça esportiva i aconseguir els diners, sense l'ajut de les instal·lacions tampoc s'hagués pogut fer l'ascens", explica Marsà. 

 

Coincidint amb l’ascens històric a la lliga LEB Plata del Club Bàsquet Mollet, l’Ajuntament i el club presentaran, dimarts 6 de juliol, el projecte del club per a participar en la nova categoria. A l’acte hi assistiran, entre d’altres, l’alcalde de Mollet i responsable de l’àrea d’Esports, Josep Monràs, el president del Club, Carlos Nuez i comptarà amb la presència de patrocinadors del club.

Edicions locals