El Circuit crea el Trofeu Sostenibilitat de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

El traçat mundialista premiarà a l'equip que demostri un major compromís amb el medi ambient

Esports

El Circuit crea el Trofeu Sostenibilitat de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme
El Circuit crea el Trofeu Sostenibilitat de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme | Circuit de Barcelona-Catalunya

 El Circuit de Barcelona-Catalunya continua reinventant-se i fent passos endavant en matèria de sostenibilitat, tenint com a base la seva gestió 3C: Consciència, Compromís i Coherència. Coincidint amb la celebració de la 26a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, la pista catalana vol animar als seus participants a què adquireixin consciència i mostrin el seu compromís amb la sostenibilitat.

Per aquest precís motiu ha creat el Trofeu Sostenibilitat, un reconeixement que atorgarà al conjunt que hagi dut a terme més accions sostenibles en finalitzar la prova. Les eines de mesurament seran les xarxes socials, canals mitjançant els quals hauran de mostrar totes les iniciatives per crear així consciència i aconseguir inspirar a totes les parts implicades.

Els participants hauran de mostrar les seves fotografies i vídeos, acompanyats de missatges que reflexionin sobre la temàtica, fent servir el hashtag oficial de la prova, #24hCAT, i etiquetant al Circuit en les diferents plataformes. Només podran optar al premi aquells equips que finalitzin la cursa.

Les accions en matèria de sostenibilitat que es promouen des del Circuit de Barcelona-Catalunya, certificat en la norma ISO 14001, la norma ISO 20121 per la present competició i el Compromís Biosphere, poden servir d'inspiració als participants.

Entre elles es poden destacar les següents: gastronomia Km0 per evitar les emissions de CO₂ del transport i afavorir a l'economia local; l'ús eficient de l'energia i de l'aigua; punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la donació dels excedents d'aliments a un menjador social local; la campanya Stop Food Waste per evitar el desaprofitament dels aliments i reduir els residus generats, també l'economia circular amb els pneumàtics, i la valorització de les fraccions de residus recollits selectivament (cartó, envasos, matèria orgànica). A més, disposa d'una àmplia superfície de bosc educatiu gestionat de manera sostenible per potenciar la biodiversitat.

Edicions locals