Neix Tagafest, el festival de música de Tagamanent

Serà el dissabte 24 de juliol, en el marc de la festa major de Tagamanent

Cultura

Joan Garriga, un dels artistes que hi participarà
Joan Garriga, un dels artistes que hi participarà

El dissabte 24 de juliol, Tagamanent viurà la primera edició del Tagafest, un festival que aposta per la música de qualitat i de km 0. L'objectiu és mostrar la gran oferta musical de la comarca, promocionant artistes amb propostes pròpies o versions, amb la voluntat d'ajudar en la recuperació del sector cultural i apropar, de nou, el públic a la cultura en un espai ampli i segur, en plena natura.

Per això, el Tagafest tindrà lloc en un entorn privilegiat dins el Parc Natural del Montseny. Serà en escenaris al voltant de Ca l'Agustí, a la Calma, on hi haurà 12 hores de música, 10 propostes musicals, zona d’acampada i camper, gastronomia i serveis. El festival està organitzat per l'Ajuntament de Tagamanent, juntament amb diferents artistes i voluntaris culturals de la Vall del Congost, el Montseny, Osona i el Vallès Oriental que s'han unit per organitzar aquesta primera edició del festival, que enguany estarà inclòs dins del programa de festa major.

Proposta musical

El festival oferirà més de 12 hores de música de 10 propostes musicals repartides en 2 escenaris. Hi haurà el folk de Marçal Ramon (premi Enderrock 2020), la rúmbia de Joan Garriga (fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú), el pop amb tocs jazz d’Albert Freixas (Ix!), el soul rock dels Murris i la intimitat de Tracy Sirés.

També el rock amb tocs americans de Ricky Gil (Brighton 64 Matalama, Top Models), les versions divertides d’Els Imbècils, el combo de l’escola de Música Happy People, els històrics Místics de la Garriga i la nova fornada de funk amb Lola & The Rhinos.

Gastronomia i acampada

Pel que fa a la gastronomia, s'oferirà servei de restauració a través de food trucks i una mostra de cuina VO, Cuineres Cuiners SlowFood Catalunya km 0, acompanyat d’un servei de begudes habilitat per Moritz. Tot distribuït en diferents espais gastronòmics. Totes les consumicions es faran mitjançant la compra de tagas, que destinaran el 15% dels beneficis a sufragar part dels costos del festival.

D'altra banda, s'habilitarà una zona d'acampada amb tenda i una zona Camper per a vehicles on estarà permesa la pernoctació amb prèvia adquisició de l'entrada corresponent. Només estarà permesa la pernoctació en aquesta zona habilitada per aquest fi.

Control d'accés i entrades

Tots els accessos al pla de la Calma dins el terme municipal de Tagamanent estaran tancats des del dia anterior. Només podran accedir-hi els veïns de la zona. Les persones amb entrada Camper o Acampada podran accedir-hi el divendres 23 a partir de les 19 i fins a les 22 h, presentant la seva entrada al control d’accés i es podran instal·lar en la zona corresponent. El mateix dissabte 24 s'hi podrà accedir a partir de les 9 h des del control Tagamanent a la C-17.

La venda de les entrades es farà a través de la plataforma que l'Ajuntament de Tagamanent ha habilitat per al festival. El preu de les entrades és de 20 euros per accedir al festival, amb un descompte per als veïns de la vila (15 €), 15 euros l'accés a la zona Camper i de 5 euros per l'accés a la zona d'acampada.

Edicions locals