Joan Canadell: 'El petit comerç ha de buscar part dels clients en la venda on-line'

El diputat de Junts per Catalunya visitava divendres Mollet convidat per l'agrupació local del partit

Economia

Joan Canadell: 'El petit comerç ha de buscar part dels clients en la venda on-line'
Joan Canadell: 'El petit comerç ha de buscar part dels clients en la venda on-line'

Mollet del VallèsLaura Ortiz

El diputat al Parlament de Junts per Catalunya i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va visitar Mollet, convidat per l'agrupació local de Junts. Canadell va estar acompanyat, entre altres, per Olga Vilaseca, coordinadora de l'agrupació local i el president de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, Joan Moretó.

La trobada va servir per intercanviar reflexions amb membres i simpatitzants del partit i conèixer la realitat comercial del municipi. "El comerç ha patit i encara pateix aquesta crisi. Qui més qui menys ha quedat afectat però hi ha optimisme per tirar endavant", deia Canadell, qui recordava les mesures de suport del Govern català al sector econòmic i la importància de reconvertir els negocis.

Sobre la recepta per ajudar a sortir el sector comercial de la crisi, Canadell destacava la importància del desenvolupament de la Llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEU), que  estableix les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat empresarial, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i de serveis. "És important perquè ajuden a tirar endavant i dinamitzar zones concretes, com podria ser el centre de Mollet. Hem de fomentar que el ciutadà posi en valor el comerç de proximitat i que no es perdi aquest apropament al comerç tradicional que s'ha donat amb la pandèmia", apuntava.

Pel que fa a l'amenaça de les grans plataformes de distribució, Canadell considera que la logística i les grans distribuïdores hauran de conviure amb el petit comerç. "Hi ha petit comerç que està assumint un percentatge d'aquest increment de la venda on-line. De fet, el petit comerç ha de buscar una part de la seva venda a través del comerç digital i els que no ho han fet ho hauran de fer", asseverava.

A banda del sector comercial, Canadell també destacava el pes de la indústria, però alertava dels reptes per donar resposta al sector en un futur. "Ha de venir més indústria, però no és la d'abans, és molt més tecnificada, amb menys necessitat de mà d'obra, però amb una necessitat de personal més qualificat, per tant hem de formar millor els nostres joves i reciclar els grans en noves tecnologies", concloïa.

Edicions locals