Carles Sans del Tricicle, Pep Plaza i Fundación Tony Manero, caps de cartell del 'programa inicial' de la festa major de Mollet

La Colla Morada tindrà la seva seu al pati de l'institut Aiguaviva i la Colla Torrada hi serà al pati de l'escola Montseny

Cultura

Carles Sans, Pep Plaza i Fundación Tony Manero, caps de cartell del 'programa inicial' de la festa major de Mollet
Carles Sans, Pep Plaza i Fundación Tony Manero, caps de cartell del 'programa inicial' de la festa major de Mollet

L'Ajuntament de Mollet, conjuntament amb les colles de Morats i Torrats, han presentat aquest dimarts el "programa inicial" de la festa major de Mollet. Es tracta d'un programa que està condicionat a les mesureres del Procicat que s'aprovin aquests dies i, alhora, a les que hi hagi vigent els dies de la gresca.

Per a aquest programa han decidit renunciar a les activitats de carrer, per evitar-hi aglomeracions, i, per tant, tot serà en recintes tancats perimetralment i amb entrada prèvia. Encara hi ha dubtes sobre l'horari de finalització dels actes a les nits –dependrà del Procicat– i sobre la possibilitat de cloure la festa amb els tradicionals focs artificials. "Encara no se sap si hi haurà focs, però a hores d'ara no seria possible", ha dit l'alcalde, Josep Monràs, qui ha estat l'encarregat, a final de l'acte, d'anunciar la pregonera d'enguany, que el farà a Can Gomà la cap d'infermeria de l'Hospital de Mollet, en reconeixement de la tasca duta a terme durant la pandèmia.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez, per la seva banda, ha explicat que han preparat aquesta festa "amb il·lusió i amb la participació d'una dotzena d'entitats de la ciutat".

La festa arrencarà oficialment el dissabte 21 amb el pregó, malgrat que el dia anterior les colles i AMAM programaran actuacions musicals d'artistes locals.

Els principals espectacles del programa

El Carles Sans del Tricicle, en Pep Plaza, la Fundación Tony Manero, el músic molletà Kitflus o el guitarrista de flamenc Chicuelo són alguns dels caps de cartell de les activitats de la festa major organitzades per l'Ajuntament, tot i que tampoc no hi faltarà l'Orquestra Maravella per tancar la festa, i també hi haurà Versión Imposible o El Pony Pisador, entre d'altres.

Pel que fa a les actuacions programades per la Colla Morada, en destaquen els concerts d'Strombers, La Banda del Coche Rojo i TNT. Els morats també programaran tres monòlegs a càrrec d'en Ferran Jiménez, de La Tramolla, amb el seu homenatge a Pepe Rubianes, en Toni Moog i l'Alberto Demomento. A més, celebraran el desè aniversari de la seva deessa del menjar, la Santa Teca i oferiran una dotzena d'activitats infantils, que probablement seran d'accés gratuït.

Quant a Torrats, comptaran amb actuacions musicals a càrrec de DEM (l'antiga Limoncello), Ixentes i de tres bandes locals en un acte coorganitzat amb AMAM. També comptaran amb l'actuació d'en Ferran Jiménez i, a més, hi actuarà el monologuista Guillem Estadella. A banda, han programat una actuació del Doctor Bombolles, la instal·lació Trepitgem fusta del molletà Pau Segalés, faran un taller de patinets amb la canalla, una masterclass de zumba i salsa, i tampoc faltarà el tradicional torneig de pàdel de la colla torrada, així com la participació del Moll Fer.

Els espais de la festa

La festa d'enguany tindrà lloc en diversos espais de la ciutat. La Colla de Torrats tindrà la seva seu al pati de l'Escola Montseny i la Colla de Morats seran al pati de l'institut Aiguaviva –l'antic pati de l'escola Longarón–. Les activitats organitzades per l'Ajuntament es distribuiran entre Can Gomà, l'Envelat –a la pista exterior d'hoquei–, la terrassa del Museu Abelló, el Mercat Vell i el pati de l'escola Col·legis Nous. En aquesta darrera ubicació es farà cinema a la fresca, així com una jornada de cultura popular amb la participació de Diables, la Colla Gegantera, la Cuca Molla, la Santa Teca i el Moll Fer. A més, hi haurà sardanes, tot i que encara no se sap si serà en format concert o si es permetrà fer una ballada.

Per assistir als actes del consistori caldrà adquirir les entrades anticipadament, que estaran a la venda del 16 al 19 d'agost al Mercat Vell, a La Marineta i mitjançant internet. No es vendran, per tant, entrades a taquilla. Els tiquets tindran un preu d'entre 1 i 3 euros i els beneficis es destinaran al Banc d'Aliments de la ciutat.

Edicions locals