La Garriga recupera la festa del barri de Sant Roc

Una campanya popular ha permès restaurar la capella de la plaça de l'església i la imatge del sant

Cultura, Societat

La imatge de Sant Roca abans i després de la restauració
La imatge de Sant Roca abans i després de la restauració

la Garriga

Dissabte vinent, la Garriga celebrarà la restauració de la capella de Sant Roc de la plaça de l'església amb la recuperació dels actes de l'antiga festa de barri que se celebrava fins a la dècada dels 50 del segle XX.

Durant els darrers mesos, una comissió de veïns, comerciants i persones interessades a recuperar aquest element del patrimoni garriguenc ha treballat per aconseguir els fons necessaris per a la restauració de la capella i la recuperació de l’antiga festa que va deixar de celebrar-se cap als anys 50 del segle passat. El cost de la restauració s’ha fet gràcies a les aportacions voluntàries de veïns i garriguencs que hi ha volgut col·laborar.

La imatge de Sant Roc va ser restaurada fa uns mesos gràcies a l’ajuntament de la Garriga mentre que amb les aportacions populars aquests dies s’estan duent a terme els darrers serrells de millora de la capella: manyeria, pintura, retolació i il·luminació.

La restauració de la capella s’inaugurarà dissabte a les 19 h amb una ballada de sardanes amb la Cobla Marinada, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Sardanista la Garriga (reserva per a la ballada a [email protected]).

A la mitja part, cap a les 20 h, es durà a terme la benedicció i col·locació del Sant a la capella, juntament amb el Ball de l’homenatge i l’actuació de Grallarriga. A continuació, la Marinada continuarà amb un concert de ballables.

El dia anterior, divendres 23 de juliol, la Comissió durà el Sant a la parròquia i participarà en la Missa que s’oferirà en honor del Sant i dels veïns del barri.

Edicions locals